Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (1. novembar 2018)
Novi filmovi (1. novembar 2018): Zaspanka za vojnike
Novi filmovi (1. novembar 2018): Zaspanka za vojnike

Novi filmovi u bioskopima (1. novembar 2018)

Zaspanka za vojnike„, „Fantastičan dan na planeti Zemlji„, „Policajac iz Belvila“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 1. novembra 2018. godine.

Premijera filma „Banditi u potrazi za mamom“ biće priređena u sredu, 7. novembra istog dana kad i premijera filma „Ono što nas ne ubije„, a filmove „Boemska rapsodija“ i „Fantastično putovanje u Oz“ predstavili smo prošle nedelje. Ne zaboravite da uskoro počinje Slobodna zona 2018.

Zaspanka za vojnike

Film „Zaspanka za vojnike“ reditelja Predraga Gage Antonijevića, snimljen po motivima „Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića, biće premijerno prikazan u okviru programa zvaničnog državnog obeležavanja završetka Velikog rata, u kome je srpska vojska odnela istorijske pobede.

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna.

Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao i glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi su već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive.

Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo.

A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu…

Originalni naslov: Zaspanka za vojnike. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2018. Žanr: ratni. Uloge: Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Marko Pavlovski. Reditelj: Predrag Antonijević.

Fantastičan dan na planeti Zemlji

Novi filmovi: Fantastičan dan na planeti Zemlji

Dokumentarac koji prati živote najrazličitijih vrsta naše planete, film „Fantastičan dan na planeti Zemlji“ u četvrtak, 1. novembra, stiže u domaće bioskope.

U našem solarnom sistemu, među bezbroj zvezda i galaksija, postoji jedna planeta na kojoj, koliko mi znamo, jedinoj može da nastane život. To je naša čudesna planeta, Zemlja. Naše izuzetno stanište, sa svojim čudesnim kontinentima i veličanstvenim okeanima, je dom zapanjujućeg broja divljih i predivnih stvorenja, čiji dan počinje identično kao naš, izlaskom sunca.

Tokom jednog jedinog dana „Fantastičan dan na planeti Zemlji“ prati putanju Sunca od najviših planina do malih zabačenih ostrva, od egzotičnih do urbanih džungli. Sniman je 142 dana u 22 države, a glumačku ekipu ovog filma čine životinje najrazličitijih vrsta. Zapanjujuća tehnološka otkrića omogućavaju gledaocima da iz blizine vide doživljaje čudesnih životinja: malu zebru koja prelazi reku, pingvina koji se svakog dana iznova bori za opstanak svoje porodice, jato kitova ulješura koji vole da spavaju naopako i lenjivca koji traži ljubav.

„Fantastičan dan na planeti Zemlji“ nas vodi na putovanje prepuno otkrića na našoj jedinstvenoj planeti, gde će nam samo Sunce biti vodič.

Upoznaćemo bića koja se bude iz svoje dremke u bujnim džunglama, zelenim ravnicama, suvim pustinjama i ledenim arktičkim predelima i kreću u svoj dan pun obaveza, u lov na hranu, na popodnevnu dremku, u pronalazak partnera, na zabavnu ili zastrašujuću avanturu. Putovanjem u svet narvala i pingvina, lenjivaca i ulješura, kolibrija i vodenog cveta, otkrićemo najvažniju stvar: ništa nije fascinantnije od jednog dana na ovoj planeti.

Originalni naslov: Earth: One Amazing Day. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Države i godina proizvodnje: Kina, VB / 2018. Žanr: dokumentarni. Reditelji: Peter Webber, Richard Dale, Lixin Fan.

Policajac iz Belvila

Novi filmovi: Policajac iz Belvila

Zvezda filma „Nedodirljivi“, Omar Saj udružio se s Luisom Guzmanom u akcionoj komediji „Policajac iz Belvila“.

Saj glumi Baba Kita, koji je celi svoj život proveo u pariškoj četvrti Belvil, u kojoj njegova majka vlada poput kraljice. Kao policajac, odbio je sve pogodnosti kako bi ostao tamo. Čak i njegovoj devojci smeta što se ne pomera odande.

Međutim, jednog dana iz Majamija dolazi prijatelj iz detinjstva, Roland, kako bi ga upozorio na trgovinu drogom koja se odvija u njegovom susedstvu. Roland ubrzo biva ubijen. Kako bi osvetio prijatelja, Baba odlazi u Majami i tamo se udružuje s američkim policajcem Rikardom (Luis Guzman), kojem se nikako ne sviđa način na koji Baba radi.

Originalni naslov: Le Flic de Belleville. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2018. Žanr: akciona komedija. Uloge: Omar Sy, Luis Guzmán, Biyouna. Reditelj: Rachid Bouchareb.

Banditi u potrazi za mamom

Posle Kids Festa film „Banditi u potrazi za mamom“ prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Dok tragaju za mamom koja ih je napustila Kristijan, Edi, Emran i Sunita ulaze u svet ulice, gde nalaze slobodu. Postaju deo ulične džeparoške bande oko koje se za prevlast bore Buca i Emanuel Baljea.

Ulica je slepa, pa bandu u akciji hvata policija. Kristijan uspeva da se izvuče, ostaje sam i mora da oslobodi braću i sestru iz Doma. U svojoj filmskoj avanturi Kristijan pokušava da iskoči iz carstva nužnosti u carstvo slobode.

Originalni naslov: Banditi u potazi za mamom. Dužina trajanja filma: 70 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2018. Žanr: drama. Uloge: Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip, Emran Garip. Reditelj: Kosta Ristić.

Ono što nas ne ubije

Novi filmovi: Ono što nas ne ubije

Ekranizacija poslednje, četvrte knjige istoimenog naziva koja će nam slediti krv u venama što zbog straha, što zbog hladne Švedske u kojoj se radnja ovog nastavka dešava.

Pratimo dobro nam poznate protagoniste – mladu hakerku Lizbet Salander i novinara Mikaela Blomkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, sajber kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika.

Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju primoraće neustrašivog lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku da ponovo udruže snage.

Zanimljivo je da su se producenti, reditelj i ekipa u ovom nastavku maksimalno trudili da zadrže autentičnost knjige. Vredi pomenuti da autor ove poslednje, četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stig Larson koji je preminuo, već je ovu napisao jedan od najboljih savremenih švedskih pisaca David Lagerkranc.

Originalni naslov: The Girl in the Spider’s Web. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Države i godina proizvodnje: Kan, Nem, Šve, SAD, VB / 2018. Žanr: krimi, drama, triler. Uloge: Claire Foy, Sylvia Hoeks, Lakeith Stanfield. Reditelj: Fede Alvarez.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.