Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (11. oktobar 2018)
Novi filmovi u bioskopima (od 11. 10. 2018): Prvi čovek na Mesecu
Novi filmovi u bioskopima (od 11. 10. 2018): Prvi čovek na Mesecu

Novi filmovi u bioskopima (11. oktobar 2018)

Prvi čovek na Mesecu„, „Park užasa“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 11. oktobra 2018. godine.

Triler „Teška vremena u El Rojalu“ i animirani film „Tajne avanture mačaka“ predstavili smo prošle nedelje. O Kids Fest-u pisali smo na OVOM LINKU.

Prvi čovek na Mesecu

Film o jednom od najvećih podviga čovečanstva, sletanju na Mesec i unutrašnjoj borbi Nila Armrstronga (Rajan Gosling), čoveka koji je imao ključnu ulogu u toj misiji „Prvi čovek na Mesecu“ od četvrtka, 11. oktobra, naći će se na redovnom repertoaru bioskopa.

Tandem reditelj – glumac, koji je možda bio i najznačajniji za veliki filmski hit „La La Land“ Demijen Šazel i Rajan Gosling, zajedno su i na ovom projektu. Film baziran na knjizi, priča je o velikom žrtvovanju i ceni koja je morala biti plaćena u jednoj od najopasnijih misija ikada. Članovi misije Apolo 11 ostali su zapamćeni u istoriji kao prvi ljudi koji su kročili na tlo Meseca, a u fokusu ove filmske priče je život Nila Armstronga u periodu od 1961. do 1969. godine.

Kroz veoma intiman i ličan ugao čoveka koji je izgovorio čuvenu rečenicu „Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo“, bioskopska publika imaće priliku da vidi sve detalje pripreme članova posade, putovanja i sletanja na Mesec, kao i povratka na Zemlju, ali i da se upozna sa strahovima, odgovornošću, brigom i ljubavlju glavnih aktera i njihovih porodica.

O svojoj ulozi i radu na filmu, Gosling je izjavio: „Mislim da od trenutka kada sam naučio šta je Mesec, znao sam i da je neko po imenu Nil Armstrong hodao po njemu. On je sinonim za Mesec ali sam shvatio, posle čitanja knjige Džejmsa Hansena, da sam znao izuzetno malo o svakom od članova posade. Na emotivnom nivou, bio sam iznenađen kada sam saznao koliko su mnogo gubitaka Nil i njegova žena Dženet doživeli pre i tokom ovih istorijskih misija. Na praktičnom nivou, mislim da sve do sada nisam zaista shvatao koliko su sve ove misije bile opasne. Kako su klaustrofobične i krhke bile kapsule i kako je tehnologija bila primitivna u odnosu na današnje standarde. Uvek me je privlačila ekstremnost ove priče. Ono što je za mene jedinstveno u ovoj priči je to do kojih se ekstremnih granica išlo zarad uspeha. Ne mogu da zamislim bolju sponu od intimnosti Armstrongovog privatnog života i beskonačne prirode kosmosa sa kojom je neraskidivo vezan“.

Originalni naslov: First Man. Dužina trajanja filma: 138 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: drama, biografski, istorijski. Uloge: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit. Reditelj: Damien Chazelle.

Park užasa

Novi filmovi: Park užasa

Izvršni producent serije „Živi mrtvaci“ i reditelj filma „Paranormalno 5“ donose napeti horor „Park užasa“.

Maskirani serijski ubica pretvara horortematski zabavni park u svoje igralište, terorišući grupu prijatelja dok ostali posetioci misle da je to sve deo programa.

Studentkinja Natali dolazi u posetu svojoj najboljoj prijateljici iz detinjstva Bruk i njenoj cimerki Tejlor. Da je bilo koje drugo doba godine, njih tri i njihovi momci bi otišli na koncert ili u bar, ali Noć veštica je, što znači da će kao i svi drugi ići u zabavni park Hel Fest. Tamo ih, međutim, čeka pravi horor.

Originalni naslov: Hell Fest. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: horor. Uloge: Bex Taylor-Klaus, Reign Edwards, Tony Todd. Reditelj: Gregory Plotkin.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.