Naslovna » Izlasci » Sport » Tradicionalna akcija „Trka za srećnije detinjstvo“
Trka za srećnije detinjstvo
Trka za srećnije detinjstvo

Tradicionalna akcija „Trka za srećnije detinjstvo“

U subotu, 6. oktobra od 10.00, biće organizovana tradicionalna akcija „Trka za srećnije detinjstvo“ na Atletskom stadionu Republičkog zavoda za sport.

Crveni krst Čukarica u Košutnjaku priprema trku u kojoj će učestvovati veliki broj đaka, roditelja i drugih sugrađana.

To je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost nacionalnog društva Crvenog krsta, usmerena ka ostvarenju trajnog cilja, a to je neprekidno podmlađivanje i omasovljenje članstva i volontera. Masovnim učešćem u trci deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.

Tokom septembra đaci sakupljaju novac kupujući startne brojeve, a prikupljena sredstva se kasnije prosleđuju kao pomoć bolesnoj, socijalno ugroženoj deci ili drugim licima kojima je pomoć neophodna.

Dakle, cilj ove trke jeste poboljšanje socijalno-materijalnog položaja posebno ugroženih kategorija dece, u skladu sa posebnim potrebama svake sredine, a na osnovu sagledavanja potreba na lokalnom nivou što radi Crveni krst.

Način raspodele prikupljenih sredstava biće utvrđen u dogovoru sa rukovodiocima podmlatka Crvenog krsta u osnovnim školama i u skladu sa prioritetima koje će utvrditi posebna komisija Crvenog krsta.

Crveni krst Čukarica će kao i svake godine prikupljenu sumu novca uvećati donacijom iz sopstvenih sredstava.

Promoteri ovogodišnje akcije su poznati atletičar Dragutin Topić i dečiji pesnik Srđan Živković Siđa.

Manifestaciju će otvoriti Srđan Kolarić, predsednik GO Čukarica. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.