Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Kalemegdanska pasarela – na proleće 2019.
Kalemegdanska pasarela - radovi u toku
Kalemegdanska pasarela - radovi u toku (foto: beograd.rs)

Kalemegdanska pasarela – na proleće 2019.

Pasarela koja će spojiti Kalemegdan i savsko priobalje trebalo bi da bude u funkciji u prvim prolećnim danima 2019. godine, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Radovi su u završnoj fazi, a ostalo je još da se montiraju ograde, rasveta, lift, stepenište prema Kalemegdanu i da se postavi skulptura na vrhu.Radovi u toku

Planirano je i uređenje zelene površine, a Folić je rekao da će se time dobiti i prostor za šetnju i igru najmlađih.

– Pasarela nije samo infrastrukturni objekat već i umetničko delo. Na projektu su radila dva svetski poznata umetnika – Mrđan Bajić i Britanac Ričard Dikon, u saradnji sa arhitektom i akademikom Branislavom Mitrovićem. Autorski tim čine tri izuzetno velika imena, pa nije ni čudo što ovaj objekat već sada kao magnet privlači pažnju građana – objašnjava Folić.

Kalemegdanska pasarela - radovi u toku

Glavni gradski urbanista je naglasio da će pasarela imati vezu sa parkingom na Beton hali, koji će posetioci Kalemegdana moći da koriste tokom dana.

Zanimljivo je da će pasarela imati ugrađene grejače pa će moći da se koristi i zimi.

Jedan od autora, Ričard Dikon, predložio je da se u tunelu kojim je nekada išla železnica napravi multimedijalna umetnička postavka koja će pratiti otvaranje pasarele. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.