Naslovna » Turizam » Van Beograda » Vikend van Beograda – zima 2018/19
Vikend na snegu, tamo gde još niste bili...
Vikend na snegu, tamo gde još niste bili...

Vikend van Beograda – zima 2018/19

Bilo bi idealno da vikend van Beograda provedete ove kasne jeseni i zime na planini pokrivenoj snegom i okupanoj suncem. Često je to mnogo povoljnije i dostupnije nego što vam se čini.

Predlažemo, zato, da planiranje idealnog zimskog vikenda započnete baš od srpskih planina.

Kopaonik i Zlatibor ne moramo da vam predstavljamo. Verovatno ni Staru planinu, koja je, posebno skijašima, dobro poznata destinacija.

Vikend možete provesti u okolini Mokre gore, posetiti Mećavnik, odnosno Drvengrad, Andrićgrad i skijalište Iver.

Sledeći predlog je Nova Varoš, odakle, iz samog mesta, kreće žičara koja skijaše vodi na stazu. Na Zlataru je vazduh čist, pa će vam prijati sve rekreativne aktivnosti, a čuveni gastro specijaliteti su prirodni dodatak, kad ste već tu…

Skijalište na planini Goč je sve popularnije. Predlažemo da ga kombinujete sa boravkom u Vrnjačkoj Banji, udaljenoj 15-ak kilometara.

Golija je planina koja se probija u društvo najatraktivnijih turističkih destinacija Srbije. Krajnje je vreme da je upoznate, ako već niste.

Ukoliko ne želite da putujete dalje, Divčibare na planini Maljen su na stotinak kilometara od Beograda. Ako ima snega na planini, skijaška staza može pružiti sasvim dovoljno rekreativcima.

Za sve one koji su sigurni da će im opuštanje pored bazena prijati više od jakni, kapa i zimskih cipela, dajemo nekoliko ideja: Banja Ždrelo između Svilajnca i Kučeva, Vrdnik na obroncima Fruške gore, Banja Junaković pored Apatina, Velnes centar Kovilje u Banji Koviljači i naravno, Vrnjačka Banja.

Prekogranični vikend…

Predlažemo, ovom prilikom i tri destinacije u susednim državama – jedna je rumunski grad Temišvar, a druge dve – mađarske banje Mako i Morahalom.

Temišvar se nalazi na nešto više od dva i po sata vožnje od Beograda, preko Zrenjanina. Četvrti grad po veličini u Rumuniji, koji neki zbog prepoznatljive arhitekture i istorijskih veza nazivaju „mali Beč“, ima bogatu kulturnu ponudu u bilo koje doba godine, lepe trgove i parkove, značajne spomenike i – čuveni Julijus šoping mol, koji sigurno nećete zaobići.

Mako i Morahalom su dve banje u neposrednoj blizini Segedina, dakle i granice sa Srbijom. Obe u zimskom periodu nude veliki broj spa i medicinskih tretmana, saune, zatvorene bazene i sadržaje karakteristične za izbirljive goste, posvećene fitnes i velnes aktivnostima. A kad ste već tu, šetnja Segedinom je dobra dopuna vašem prijatnom boravku u Mađarskoj. U povratku, svratite na Palić, ili se zadržite neko vreme u Subotici…

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.