Naslovna » Izlasci » Beogradska zima 2018-2019.
Beogradska zima 2018-2019: Beogradski novogodišnji festival
Beogradska zima 2018-2019: Beogradski novogodišnji festival

Beogradska zima 2018-2019.

Manifestacija „Beogradska zima“ počela je 1. decembra kada je otvoren Trg bajki kod Opštine Zvezdara a trajaće do kraja januara 2019.

Manifestacija „Beogradska zima“ pod sloganom „Zaokruži Beograd“ sastavljena je od oko 200 manifestacija i 500 sati programa tokom dva meseca. A obuhvata: Beogradski novogodišnji festival na Beogradskom sajmu, klizalište na Trgu Nikole Pašića, doček Nove godine u centru grada, Trg otvorenog srca, Ulicu otvorenog srca (po opštinama), Božićno seoce kod Hrama Svetog Save i bioskop na otvorenom na Slaviji…

Beogradska zima: Zaokruži Beograd

Trg bajki 2018 na platou kod Opštine Zvezdara i UK „Vuk Karadžić“ je već otvoren a Novogodišnja čarolija na Vračaru počinje 3. decembra.

Na Beogradskom sajmu od 14. do 30. decembra biće otvoren 58. Beogradski novogodišnji festival uz besplatan ulaz. Posetioce očekuju najkvalitetniji novogodišnji sadržaji: zabava i druženje, klizališta, koncerti, predstave, zabavni programi za decu, kupovina poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama.

Sreduinom decembra počinje da radi klizalište na Trgu Nikole Pašića, koje će se za razliku od prethodnih godina prostirati oko fontane. Info je na OVOM LINKU. Očekuju se nastupi Nevernih beba, Lene Kovačević i drugih izvođača.

Predstava „Idealna polovina“ biće izvedena u Akademiji 28 u tri termina (23. decembar, 18. i 25. januar od 20.00) u okviru pratećeg programa novogodišnje gradske manifestacije. Ulaz će biti besplatan.

Radionice „Deca deci pomažu“ organizovaće udruženje „Alchimia“, 15, 18, 19, 23. i 26. decembra od 15.00 do 18.00 u Kombank dvorani.

U ponedeljak, 17. decembra od 19.00, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda biće održan Gala koncert slabovidih – Muzičko opersko teatarske organizacije. Biće izvedene popularne numere klasične muzike.

Na novoizgrađenom platou na Slaviji – bioskop na otvorenom.

Dečji kulturni centar Beograd priprema ATRAKTIVAN PROGRAM.

Radno vreme tržnih centara i ostalih objekata u Beogradu pogledajte OVDE.

Spektakularni doček Nove godine trajaće tri dana, 30. i 31. decembra i 1. januara; program i izvođače pogledajte OVDE. U Sava centru tradicionalno – klasika i „Nova godina Otmeno“ – kliknite OVDE. U Zemunu doček će biti organizovan na Velikom trgu – više OVDE.

Na četiri mesta u Beogradu u novogodišnjoj noći biće ispaljen vatromet u ponoć: kod Doma Narodne skupštine, Kombank arene, u pionirskom parku i kod Narodne biblioteke Srbije. Vatromet će trajati pet do sedam minuta.

Trg otvorenog srca (kliknite OVDE) ove godine izmešta se sa Trga republike zbog radova i nalaziće se na početku Knez Mihailove ulice, u blizini Obilićevog venca. Na tom mestu nalaziće se jelka.

Ulica otvorenom srca (kliknite OVDE) biće organizovana na više lokacija u Beogradu, po opštinama.

U januaru biće otvoreno Božićno seoce kod Hrama Svetog Save. Više smo objavili na OVOM LINKU.

Doček srpske Nove godine 2019.

U nedelju, 13. januara od 21.00 ispred Hrama Sv. Save nastupiće Leksington bend.

Doček ispred Doma Narodne skupštine je otkazan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.