Naslovna » Izlasci » Film » Novogodišnji Open Air Cinema na Slaviji
Novogodišnji Open Air Cinema: Zaspanka za vojnike
Novogodišnji Open Air Cinema: Zaspanka za vojnike

Novogodišnji Open Air Cinema na Slaviji

Beogradska zima 2018-2019. biće ulepšana i besplatnim novogodišnjim programom „Open Air Cinema“ na Slaviji u organizaciji CEBEF-a.

Na platou trga Slavija za novogodišnje praznike biće organizovane projekcije igranih i dokumentarnih filmova na otvorenom.

Projekcije počinju od 30. decembra u 20.00, a svake večeri se očekuju druge projekcije filmova kao što su „Klimaks“, „Boemska rapsodija“, „Južni vetar“, „Zaspanka za vojnike“, „Varljivo leto“ i drugi.Za dž

Novogodišnji Open Air Cinema – program

Nedelja, 30. decembar

20.00… National Geographic – One Strange Rock, dve epizode
Ovo je neverovatna, neobična priča o životu na Zemlji ispričana od strane astronauta, jedinih ljudi koji su Zemlju videli onakvom kakva ona zaista jeste – savršeno osmišljen sistem koji podupire život u svemiru.
Igraju: Vil Smit, Kris Hedfild, Džeri Linendžer

22.00… SVI ZNAJU – drama, triler, misterija
Priča o Lauri iz Španije koja živi u Buenos Airesu, a vraća u svoj rodni grad sa dvoje dece kako bi prisustvovala sestrinom venčanju. Međutim, njen put je ometan neočekivanim događajima koji otkrivaju neke tajne…
Režija: Asgar Farhadi; scenario: Asgar Farhadi
Igraju: Penelope Kruz, Havier Bardem, Rikardo Darí

23.59… KLIMAKS – drama, horor, muzički
Sredinom 90-ih dvadesetih urbanih plesača okupilo se na trodnevnoj probi u zatvorenoj školi gde organizuju zabavau u kojoj glavnu ulogu igra činija alkohola. Ubrzo potom atmosfera se zahuktava, postaje jasno da su drogirani, ali ne mogu da otkriju ko ih je drogirao i zašto. Ubrzo za sve plesače postaje nemoguće da se odupru sopstvenim neurozama, dok ih omamljujući ritam muzike hipnotiše..
Režija i scenario: Gaspar Noe
Igraju: Sofija Butela, Romen Gijermik, Suela Jakub

Ponedeljak, 31. decembar

20.00… Viasat History – Story of Europe – dve epizode
Ova serija predstavlja različita poglavlja evropske istorije, od samih početaka, preko evolucije evropske kulture i religije, do smelog pogleda na njenu sadašnjost i budućnost.

22.00… BOEMSKA RAPSODIJA – biografski
Hronika legendarnog benda Queen i godina koje su vodile do nastupa na koncertu Live Aid 1985.
Režija: Brajan Singer; scenario: Entoni Mekarten, Piter Morgan
Igraju: Rami Malek, Lusi Bojnton, Gvilim Li

1.00… JUŽNI VETAR – kriminalistički
U centru filmske priče je Petar Maraš, kojeg igra Miloš Biković. On je pripadnik beogradske automobilske mafije, a „posao“ sa one strane zakona mu je omogućio da kupi stan u koji se useljava sa dugogodišnjom devojkom koju igra mlada glumica Jovana Stojiljković. Maraš je član klana na čijem je čelu Car (igra ga Dragan Bjelogrlića sve se menja kada Maraš ukrade pogrešan auto.
Režija: Miloš Avramović; scenario: Miloš Avramović, Petar Mihajlović
Igraju: Srđan Todorović, Miodrag Radonjić, Miloš Petrović, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Slaviša Čurović…

3.00… PREDATOR – naučna fantastika, akcija, horor
Tim komandosa na misiji koje progoni ratnik vanzemaljac u centralnoameričkoj džungli.
Režija: Džon Mektirnan; scenario: Džim Tomas i Džon Tomas
Uloge: Arnold Švarceneger, Karl Viters, Kevin Piter Hol

Utorak, 1. januar

19.00… BBC Earth – Blue planet II – dve epizode
Epizode u trajanju od 60 minuta, „Plava planeta II“ prati razvoj života u moru, a kadrovi su snimani tako naprednom tehnologijom, da „izgledaju kao Piksarov crtać“.
Narator je legendarni ser Dejvid Atenborou, a muziku je komponovao Hans Cimer, u čemu su mu pomogli članovi benda Radiohead.

21.00… ZASPANKA ZA VOJNIKE – drama
Priča o vojnicima tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu.
Reditelj: Predrag Gaga Antonijević; scenario Nataša Drakulić po motivima „Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića.

23.00… VARLjIVO LETO ’68 – komedija
U leto 1968. godine maturant Petar (Slavko Štimac), stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije. Potreba da konačno nađe „ženu svog života“ dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca (Danilo Stojković), opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo „čvrstom rukom“ i koji pati zbog svog buržoaskog porekla.
Režija: Goran Paskaljević; scenario Gordan Mihić
Igraju: Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mija Aleksić, Sanja Vejnović, Ivana Mihić, Mira Banjac i Neda Arnerić.

1.00… KO TO TAMO PEVA – komedija apsurda
Dan uoči fašističkog napada na Jugoslaviju, dotrajalim autobusom firme Krstić, za Beograd kreće grupa ljudi. Putovanje se zbog nepredviđenih zbivanja odužilo na dvadeset i četiri časa, iako je polazna stanica od Beograda udaljena svega stotinak kilometara. Stari, rastureni autobus sa svojim neobičnim i pomalo otkačenim putnicima komična je slika jedne epohe u raspadanju, kraj jednog sveta koji će nestati u plamenu i eksploziji.
Režija: Slobodan Šijan; scenario: Dušan Kovačević
Igraju: Dragan Nikolić, Danilo Bata Stojković, Mića Tomić, Slavko Štimac, Neda Arnerić, Pavle Vujisić, Aleksandar Berček, Bora Stepanović, Taško Načić..

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.