Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Doček Nove godine 2019. u Beču
Doček Nove godine 2019. u Beču (foto: Stadt Wien marketing)
Doček Nove godine 2019. u Beču (foto: Stadt Wien marketing)

Doček Nove godine 2019. u Beču

Doček Nove godine 2019. širom Beča slaviće se veoma raskošno. Proslava u Starom gradu veoma je omiljena.

Dobro raspoloženje je zagarantovano i na brojnim gala večerama, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, operi, klubovima i modernim barovima.

Za goste je i ove godine spreman bogat i raznovrsan dnevni i večernji program počev od izložbi, preko koncerata, opere i opereta, kao i muzičkih specijaliteta kao što su „Bodyguard“ i „I am from Austria“.

Bečki Stari grad će se 31. decembra pretvoriti u veliki zabavni areal: od 14 h do 2 sata iza ponoći gastronomi će servirati punč i najrazličitije kulinarske specijalitete, a na brojnim binama izvodiće se zabavni program, valcer, operete, rok i pop muzika, šlageri kao i nastupi diđžejeva.

Posebno je popularna „klasična milja“ na Grabenu. Tu će u popodnevnim časovima biti organizovani kratki kursevi valcera, a prostor će biti dekorisan kao balska sala. U ponoć će na trgu ispred Gradske većnice i u Prateru stara godina biti ispraćena velikim vatrometom.

Jedinstvenu atmosferu za doček Nove godine 2019. nudi i krstarenje Dunavom, Novogodišnji bal u Hofburgu i Novogodišnje gala-večeri u Gradskoj skupštini i luksuznim hotelima. Luksuzni voz „Majestic Imperator“ nudi vožnju za doček Nove godine, a Bečka državna opera će tradicionalno izvoditi „Slepog miša“ Johana Štrausa.

Novogodišnje jutro će u Beču biti tradicionalno obeleženo doručkom protiv mamurluka na trgu ispred Gradske skupštine (od 10 h), uz prenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije ne velikom platnu. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.