Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Koncerti u Beču u 2019. godini
Koncerti u Beču: Wiener Stadthalle (foto: erlacher.co.at)
Koncerti u Beču: Wiener Stadthalle (foto: erlacher.co.at)

Koncerti u Beču u 2019. godini

Tokom 2019. godine  u Beču će se održati niz koncerata poznatih svetskih zvezda među kojima su Bob Dilan, Šer, Elton Džon, Pink, Rammstein, Metallica i dr.

Kako kažu organizatori, stadion Ernst Hapel bi tokom leta mogao biti tesan da primi sve obožavaoce. Među prvima će na najvećem stadionu u Austriji nastupiti Fil Kolins u okviru svoje turneje „Not Dead Yet“ (2. jun). U nastavku slede koncerti rok-grupe Bon Jovi (17. jul), pop-zvezde Pink (24. jul), hevi-metal benda Metallica (16. avgust), kultne rok-grupe Rammstein (22. i 23. avgust).

„Never Ending“ je i dalje moto nobelovca Boba Dilana koji će sledeće godine u Austriji imati dva koncerta: 16. aprila u Beču u dvorani „Wiener Stadthalle“ i 17. aprila i Insbruku.

I pored lepih vesti namenjenih koncertnoj publici, tu je i jedna melanholična, a razlog je odlazak jednog od najvećih tekstopisaca svetske pop-scene, Eltona Džona, sa muzičke bine. Pre odlaska održaće koncert u Beču (1. maja) i u Gracu (2. maja).

Od ostalih koncerata, tu je i nastup jednog od najpopularnijih italijanskih umetnika, Erosa Ramacotija (15. april), zatim koncert jednog od najvećih gitarista svih vremena Erika Kleptona (6. jun) kao i nastup američke pop-pevačice i glumice Šer (7. oktobar). (EuroComm)