Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Kopiljaci“ pred beogradskom publikom

Premijera predstave „Kopiljaci“ pred beogradskom publikom

Predstava „Kopiljaci“ čiji scenario i režiju potpisuje Ljubiša Dinčić, premijerno će biti predstavljena danas, 6. decembra od 20.00 u Akademiji 28.

U pitanju je nesvakidašnja predstava koja izaziva mnogobrojna, često pomalo kontradiktorna osećanja publike.

To je priča o sudbini mlade udovice, koja zbog patnje za decom, spletom okolnosti, uspeva da izrodi i podigne sedam „kopiladi“. Sukob nastaje kada deca zatraže od majke da im obelodani imena očeva.

Napuštena od svih, junakinja traži od narodne vlasti da joj dodeli jedno napušteno dete da ga odgaji i od njega napravi čoveka.

Mlada glumica i ne tako mlada junakinja komada

U monodrami zaigrala je Milica Nikolić, mlada glumica i pisac iz Leskovca, koja je proglašena za lice 2017. godine. Iako ima samo dvadeset četiri godine iza sebe ima dva romana i tri predstave. Ovoga puta oprobala se u nimalo jednostavnoj ulozi žene znatno starije od sebe.

„Ovo je predstava od koje možete očekivati i suze i smeh u isto vreme. Predstava koja tera na razmišljanje. Meni kao glumcu pripala je velika čast i još veća odgovornost, jer igrati ovako teške uloge odbijaju i mnoge moje starije koleginice. Bila sam hrabra da prihvatim i nisam se pokajala“, istakla je Nikolićeva. 
Beogradska publika uvek rado dočeka humorističke komade naročito kada oni nose duh juga Srbije.
Karte su dostupne na biletarnici Akademije 28 po ceni od 400 RSD. (danubeogradu.rs)

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.