Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: monodrama

Arhiva tagova: monodrama

Premijera predstave „Kopiljaci“ pred beogradskom publikom

Predstava „Kopiljaci“ čiji scenario i režiju potpisuje Ljubiša Dinčić, premijerno će biti predstavljena danas, 6. decembra od 20.00 u Akademiji 28.

Pročitaj više »

41. Festival monodrame i pantomime, od 30. juna do 3. jula

Festival monodrame i pantomime

Pred nama je još jedna tradicionalna beogradska manifestacija – Festival monodrame i pantomime. Izvođenja i prateći događaji, koji počinju u četvrtak 30. juna, planirani su na različitim lokacijama u Zemunu.

Pročitaj više »

Plavo pozorište: Ema, 19. jula

Plavo pozorište: Ema

U nedelju, 19. jula od 20.00, u zgradi BIGZ-a (Bulevar vojvode Mišića 17, VI sprat) biće izvedena predstava „Ema“ trupe Plavo pozorište.

Pročitaj više »

40. Festival monodrame i pantomime od 23. juna

Festival monodrame i pantomime

Međunarodni 40. jubilarni Festival monodrame i pantomime biće održan od 23. do 28. juna na više lokacija u Zemunu.

Pročitaj više »

Monodrama „Milunka“ u KC Čukarica

Milunka

U Kulturnom centru „Čukarica“ u četvrtak, 5. februara od 20.00, biće izvedena predstava „Milunka“.

Pročitaj više »

Predstava „Kokice (ne) goje“ premijerno u Domu omladine

Kokice (ne) goje

U četvrtak, 20. marta od 19.00, u glavnom holu Doma omladine Beograda premijerno će biti igrana predstava „Kokice (ne) goje“. Ulaz je slobodan.

Pročitaj više »

Premijera monodrame Čučuk Stana, 24. januara

Čučuk Stana

Na Maloj sceni Madlenianuma (Glavna 32), u petak, 24. januara od 20.00, premijerno će biti izvedena monodrama Čučuk Stana.

Pročitaj više »

Skadarlijka – monodrama s pedigreom

U četvrtak, 16. avgusta od 19.30, na bini ispred Kuće Đure Jakšića, biće odigrana predstava „Skadarlijka – monodrama s pedigreom“. „Skadarlijka“ je jedini pozorišni komad koji se bavi Skadarlijom kao pravom riznicom tajni, emocija, najznačajnijih i najraznovrsnijih zbivanja iz života naše kulturno- boemske elite od 1867. Rađena je po tekstu književnice Isidore Bjelice, a u predstavi je korišćen i materijal …

Pročitaj više »

Festival monodrame i pantomime 2012

U Pozorištu Pinokio (Karađorđeva 9, Zemun) biće održan 37. međunarodni festival monodrame i pantomime od 5. do 8. jula. Specijalni gosti festivala dolaze iz Poljske. Posle otvaranja izložbe slikara Ivana Stikića, književnik Milovan Vitezović svečano će otvoriti Festival, posle čega će Nebojša Dugalić izvesti monodramu „Ispovest Dmitrija Karamazova“, po tekstu F. M. Dostojevskog. Iste večeri nastupiće američki pantomimičar Bill Bowers, …

Pročitaj više »