Naslovna » BG svaštara » Književnost » Arhipelag: Roman Simić – Nahrani me
Arhipelag: Roman Simić - Nahrani me
Arhipelag: Roman Simić - Nahrani me

Arhipelag: Roman Simić – Nahrani me

Arhipelag je izdavač knjige „Nahrani me“ koju je napisao Roman Simić. To je knjiga priča jednog od najznačajnijih savremenih hrvatskih pripovedača.

Priče u knjizi „Nahrani me“ sugestivno i uzbudljivo pripovedaju o savremenom urbanom iskustvu, o ljubavi, o porodičnom životu i iskustvu roditeljstva, ali i o iskustvu života sa aktuelnom istorijom i burnim tranzicijskim izazovima.

Autor istražuje intimne svetove i porodičan život i roditeljstvo u susretu sa iskušenjima svakodnevice i velike priče koje dolaze sa svih strana.

Pripovedajući o ljubavi bez koje nije moguće, a sa kojom nije lako, ove priče, ispunjene i slikama ljubavne žudnje i scenama patnje zbog ljubavi, govore i o tome kako ljubav počinje i kada se završava.

U ovim pričama ljubavi i tajanstva, žudnje i traganja za mogućim mirom uvek se otkriva napetost koja im daje posebnu snagu i dramaturgiju.

Istinski suočene sa najprovokativnijim pitanjima stvarnosti, priče Romana Simića pogađaju u samo središte savremenog života otkrivajući velike lomove društvenih i istorijskih procesa i njihove posledice u unutrašnjim, emotivnim svetovima svojih junaka.

Za knjigu „Nahrani me“ Simić je dobio Nagradu „Kiklop“ za najbolju proznu knjigu godine u Hrvatskoj i Nagradu „Ranko Marinković“. Simićeve priče uvrštene su u više antologija i pregleda hrvatske proze, a prevođene su na desetak jezika.