Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Beobuild: Gradiće se stambeni kompleks na Tošinom bunaru
Budući Beograd: Novi stambeni kompleks na Tošinom bunaru
Budući Beograd: Novi stambeni kompleks na Tošinom bunaru

Beobuild: Gradiće se stambeni kompleks na Tošinom bunaru

Novi višenamenski stambeni kompleks biće izgrađen na Tošinom bunaru, preciznije u bloku 60 na Novom Beogradu, prekoputa nekadasnjeg IMT-a.

Po najavama portala Beobuild, radovi bi trebalo da počnu do kraja 2019. godine.

Prostor se nalazi između Tošinog bunara i Ulice Partizanske avijacije, uključujući lesni odsek sa delom stambenog naselja na Bežanijskoj kosi. Novi projekat nalaziće se na nižem delu uz Tošin bunar, na prostoru nekadašnje fabrike MINEL Elvo, pa se i novo naselje asocijativno zove „Novi Minel“.

Čitav industrijski deo Novog Beograda ubrzano menja namenu, a u narednom periodu očekuje se početak realizacije nekoliko rezidencijalnih projekata. U godinama koje dolaze ovo će biti najaktivnija zona stanogradnje na Novom Beogradu, a planirano je podizanje na hiljade novih stambenih jedinica.

Stambeni kompleks „Novi Minel“

Budući Beograd: Novi stambeni kompleks na Tošinom bunaru

„Novi Minel“ zamišljen je kao kompleks kombinovane namene, sa stambenim delom sa više od 550 stambenih jedinica i izdvojenim poslovno-komercijalnim blokom.

Ukupna površina nadzemnog dela kompleksa iznosi 120.000 m2, sa dodatnih 30.000 m2 u podzemnim garažama kapaciteta sa oko 1000 parking mesta.

Kompleks će činiti tri slobodnostojeća objekta, od čega su dva stambene namene, a jedan kao hotel i kancelarijski prostor. Stambeni objekti nalaziće se u delu parcele ka lesnom odseku, dok bi se poslovno-hotelsko krilo nalazio uz Ulicu Tošin Bunar.

Projekat predviđa izgradnju pet stambenih lamela (2Po+Pr+6+Ps) sa stanovima praktično svih struktura, a stanarima će u komercijalnom prizemlju biti dostupni razni sadržaji poput vrtića, igraonice, uslužnih i prodajnih lokala itd.

Komercijalno-poslovni blok bio bi građen u drugoj fazi, obuhvatajući hotel i kancelarijski prostor kao dominantne funkcije. U okviru hotela su najavljeni bazen sa spa centrom, ugostiteljski lokali i rekreacija, a objekat će posedovati i unutrašnje dvorište sa uređenim platoom i zelenilom.

Kancelarijski deo ovog bloka akcentovan je drugačijom fasadom ka Tošinom bunaru, u duhu ugaonih objekata, sa nezavisnim ulazom i pristupom garaži, kao i komplementarnim komercijalnim sadžajima.

Projekat „Novi Minel“ je trenutno u proceduri prikupljanja potrebne dokumentacije za građevinsku dozvolu, a investitor je novosadska kompanija „Galens Invest“. Ovaj investitor izgradio je više stambenih projekata u Novom Sadu i Beogradu, a njihova najveća investicija do sada je stambeno-poslovni kompleks „Pupinova palata“ u Novom Sadu.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.