Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (31. januar 2019)
Novi filmovi - 31. januar 2019: Mula
Novi filmovi - 31. januar 2019: Mula

Novi filmovi u bioskopima (31. januar 2019)

Mula„, „Marija Stjuart kraljica Škotske„, „Escape Room„, „Ko se boji vuka još 2“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 31. januara 2019. godine.

Ove nedelje održava se „ДОК#1“ – novi beogradski festival dokumentarnog filma. Više o festivalu pročitajte na OVOM LINKU. Imaćemo i jednu premijeru 6. februara – u pitanju je film „Promil do (k)raja“ koji takođe ovde predstavljamo.

Počinje zimski raspust a to znači da će se animirani i porodični filmovi prikazivati i radnim danima u prepodnevnim i ranim popodnevnim satima.

Mula

Dobitnik nagrade Oscar Klint Istvud se prvi put posle 2009. godine i filma „Gran Torino“ nalazi na dve strane, rediteljskoj i glavnoj ulozi. Klint Istvud režirao je film po scenariju Nika Šenka koji je inspiriran člankom Njujork Tajmsa.

Istvud je u ulozi Erla Stouna, čoveka u svojim osamdesetim koji je bankrotirao, sam je i čeka hipoteku nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora da vozi. Čini se prilično lako, ali Erl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju „teret“, a njega proglase glavnim rukovodiocem.

Erl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Kolina Bejtsa. Iako su njegovi problemi s novcem sada stvar prošlosti, Erlove greške iz prošlosti počinju da izlaze na površinu, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena da ispravi sve te greške pre nego ga sustignu ruka pravde ili kartel za koji radi.

Originalni naslov: The Mule. Dužina trajanja filma: 116 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: krimi, drama. Uloge: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Taissa Farmiga. Reditelj: Clint Eastwood.

Marija Stjuart kraljica Škotske

U ovom filmu predstavljen je turbulentan život harizmatične Marije Stjuart.

Pošto je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, Marija odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada.

Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obe mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti.

Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

Originalni naslov: Mary Queen of Scots. Dužina trajanja filma: 125 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2018. Žanr: drama. Uloge: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Maria-Victoria Dragus, David Tennant. Rediteljka: Josie Rourke.

Escape Room

Šest stranaca naći će se u okolnostima koje su van njihove kontrole i moraće da koriste svoje znanje kako bi preživeli.

Stidljiva učenica fizike Zoja, buntovnik Ben, mladi trgovac Džejson, ratna veteranka Amanda, bivši rudar Majk i zaljubljenik u koncept „Escape Room“ Deni istovremeno dobiju na poklon specijalnu kutiju-slagalicu.

Pošto su uspeli da je slože, otvara im se trag koji ih vodi u „Escape Room“ i daje im priliku da osvoje 10.000 dolara ukoliko uspešno reše sve zagonetke.

Ali, kada Ben pokuša da izađe iz sobe na pauzu, shvati da su vrata zaključana i da je igra već počela. Uđite u igru i otkrijte mračnu istinu koja ih sve povezuje.

Originalni naslov: Escape Room. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: naučna-fantastika, triler. Uloge: Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Taylor Russell. Reditelj: Adam Robitel.

Ko se boji vuka još 2

U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca. Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a moraće da se udruže da bi prebrodili opasnost.

Samo timski rad može da reši probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.

Originalni naslov: Volki i ovtsy. Khod sviney. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2018. Žanr: animirani, avantura, komedija. Sinhronizacija: Petar Strugar, Prljavi Inspektor Blaža i Srđan Dinčić. Reditelj: Vladimir Nikolaev.

Promil do (k)raja

https://youtu.be/MsDcnGxGajs

Urnebesna komedija sa najboljim holivudskim komičarima Alekom Boldvinom, Selmom Hajek i Džoom Manđanijelom premijerno će biti prikazana u bioskopu Cineplexx Ušće SC u sredu, 6. februara od 20.00!

Imućni bračni par Frank i Nensi odvode ćerku na prestižni koledž, da bi sutradan saznali da su bankrotirali. Posle „pijane“ noći, suočavaju se sa nekoliko loših poteza do kojih ih je alkohol doveo. Upuštaju se u malverzacije kako bi svoje materijalne teškoće pokušali da sakriju ne samo od svojih prijatelja i poslovnih partnera, već i od rođene ćerke.

Originalni naslov: Drunk Parents. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: komedija. Uloge: Salma Hayek, Joe Manganiello, Alec Baldwin. Reditelj: Fred Wolf.

(danubeogradu.rs)