Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (28. februar 2019)
Novi filmovi u bioskopima (28. februar 2019): Čovek iz senke
Novi filmovi u bioskopima (28. februar 2019): ÄŒovek iz senke

Novi filmovi u bioskopima (28. februar 2019)

Čovek iz senkeRežiPsi umiru samiDogmanReplikeMirai – to su novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od 28. februara 2019. godine.

U centru pažnje je i dalje 47. FEST. Sve o Beogradskom filmskom festivalu pročitajte na OVOM LINKU.

Animirani film Kako da dresirate svog zmaja 3 imaće premijerni vikend u Kombank dvorani i još nekoliko bioskopa. Novi film Marvelovog univerzuma Kapetan Marvel na redovne bioskopske repertoare stiže 7. marta, a premijera će biti 6. marta u bioskopu Cineplexx Big. Oba filma predstavljamo u ovom pregledu.

Čovek iz senke

Dobitnik Oskara za film „Opklada veka“, reditelj i scenarista Adam Meki, donosi biografsku priču o bivšem potpredsedniku SAD-a Diku Čejniju koga igra Kristijan Bejl.

Autor istražuje epsku priču o tome kako je vašingtonski birokratski insajder Dik Čejni tiho postao najmoćniji čovek na svetu kao potpredsednik Džordža V. Buša, preoblikujući zemlju i svet na način kojim ga danas sagledavamo.

Ne možete samo sedeti i upijati ovaj film. Veleli ga ili mrzeli, vi ste jedan od njegovih likova. (Lija Piket, Čikago Rider)

Originalni naslov: Vice. Dužina trajanja filma: 132 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: biografski, drama, komedija. Uloge: Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell, Christian Bale, Sam Rockwell. Reditelj i scenarista: Adam McKay.

Reži

Posle filma „S/Kidanje“ iz 2013. godine, u bioskope stiže još jedno ostvarenje reditelja Koste Đorđevića, film „Reži“. Film čije će prvo prikazivanje biti na ovogodišnjem FEST-u, u bioskopima će se prikazivati od 28. februara.

Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem sopstvene kože jedini je sistem koji priznaju. Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.

„Reži“ je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike.

Originalni naslov: Reži. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2019. Žanr: komedija, drama. Uloge: Kristina Jovanović, Đurđina Radić, Mladen Sovilj, Marko Janketić, Radoslav Rale Milenković, Milan Čučulović, Nikola Petrović. Reditelj: Kosta Đorđević.

Psi umiru sami

Nekadašnji radnik programerske firme, Viktor, napušta heotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima.

Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Ona je distancirana, tajnovita.

Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio mrtav. Ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj, od rutinskog posla, postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

Originalni naslov: Psi umiru sami. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2018. Žanr: triler. Uloge: Srđan Petrović, Draginja Mileusnić, Dragan Vujić. Reditelj: Nikola Petrović.

Dogman

Na periferiji između metropole i divljine, gde vlada zakon jačeg, živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje pasa ili sa ćerkom Alidom koju mnogo voli.

A tu živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da ponovo uspostavi svoje dostojanstvo posle svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Originalni naslov: Dogman. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Države i godina proizvodnje: Italija, Francuska / 2018. Žanr: drama. Uloge: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano. Reditelj: Matteo Garrone.

Replike

https://www.youtube.com/watch?v=IMtNsUggago

Autori filma ispituju etičnost povratka mrtvih u život, bave se problemom suočavanja s modernom tehnologijom i kloniranjem porodice u podrumu.

Poznati naučnik Villiam Foster, čiji su supruga i troje dece poginuli u saobraćajnoj nesreći, potpuno očajan uz pomoć svog najboljeg prijatelja i kolege naučnika Eda Vitla, odlučuje se na rizičan eksperiment – repliciranje njihovih tela. Ništa ga neće zaustaviti u tome, čak i ako mora da ide protiv policije, ali i zakona fizike.

Originalni naslov: Replicas. Dužina trajanja filma: 107 minuta. Države i godina proizvodnje: Kina, SAD, VB / 2018. Žanr: krimi, misterija, naučna-fantastika. Uloge: Keanu Reeves, Alice Eve, Emily Alyn Lind. Reditelj: Jeffrey Nachmanoff.

Mirai

Četvorogodišnji Kun je razočaran jer je nova beba u njegovoj porodici u centru pažnje a ne on. Odbija da prihvati svoju malu sestru Mirai.

Kada se u bašti otvori čarobna i misteriozna kapija, Kun ima priliku da se sretne sa članovima svoje porodice kada su bili mladi. Posećuje ga i starija devojčica koja se zove isto kao i njegova sestra, koja ga vodi do niza iznenađujućih avantura menjajući način na koji on vidi svet.

Originalni naslov: Mirai no Mirai. Dužina trajanja filma: 98 minuta. Država i godina proizvodnje: Japan / 2018. Žanr: animirani, avantura, drama. Glasovi: Gen Hoshino, Haru Kuroki, Koji Yakusho, Kumiko Aso. Reditelj: Mamoru Hosoda.

Kako da dresirate svog zmaja 3

Ovo je epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati.

Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Bioskopska publika imaće priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena!

Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu, pomalo haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočiće se sa najmračnijom pretnjom do sada; moraće da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

Posle premijernog vikenda, film će biti na repertoarima od 7. marta.

Originalni naslov: How to Train Your Dragon: The Hidden World. Dužina trajanja filma: 104 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, avantura. Sinhronizacija: Miloš Đuričić, Dragan Vujić Vujke, Milena Živanović, Aleksandar Srećković Kubura. Reditelj: Dean DeBlois.

Kapetan Marvel

Smešten u devedesete godine dvadesetog veka, Kapetan Marvel iz Marvelovog studija je potpuno nova avantura iz do sada neviđenog perioda u istoriji Marvelovog filmskog univerzuma, koja prati Kerol Denvers kako postaje jedna od najznačajnijih junakinja u univerzumu.

Dok galaktički rat koji vode dve vanzemaljske rase utiče i na Zemlju, Denvers će se naći, zajedno sa malom grupom saveznika u centru vrtloga…

Originalni naslov: Captain Marvel. Dužina trajanja filma: 128 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, avantura. Uloge: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace. Reditelji: Anna Boden, Ryan Fleck.

(danubeogradu.rs)