Naslovna » BG servis » Pokrenut servis „Moja adresa“
Kontakt servis "Moja adresa"
Kontakt servis "Moja adresa"

Pokrenut servis „Moja adresa“

Vlada Srbije pokrenula je servis „Moja adresa“ – kontakt servis za sva pitanja u vezi sa promenama naziva ulica, adresa i zamene dokumenata.

Ovaj servis služiće i da se prijave institucije koje traže novčanu naknadu za zamenu dokumenata.

Mejl adresa kontakt servisa je: moja.adresa@gov.rs.

Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevim a i jedan je od ključnih državnih registara.

Po procenama pre pokretanja ovog projekta, više od tri miliona građana imalo je prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je više od dva miliona bilo prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.

Za projekat je izdvojeno oko pet miliona evra.

U adresnom registru Srbije na početku prošle godine evidentirano je 54.859 ulica, a posle ažuriranja adresnog registra, utvrđeno je da Srbiji nedostaje još 66.480.

Republički geodetski zavod u decembru 2018. godine, izradio je elaborate uličnih sistema u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

Konačan upis adresa može se izvršiti tek kada jedinice lokalnih samouprava imenuju ulice.

Vlada apeluje i na sve ostale jedinice lokalne samouprave u Srbiji koje to nisu učinile, da imenuju sve ulice za koje su izrađeni elaborati, kako bi svojim građanima što pre obezbedili bolji i jednostavniji život.

Na prošlonedeljnoj sednici, Vlada Srbije usvojila na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom i trajnih ličnih karata u slučaju upisivanja adrese prebivališta posle utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje ih prethodno nisu imale.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. Kako da se promeni naziv ulice