Naslovna » Izlasci » Akcije » Gvozdeni presto ponovo u Beogradu: Doniraj krv za presto
Gvozdeni presto ponovo u Beogradu: Doniraj krv za prest
Gvozdeni presto ponovo u Beogradu: Doniraj krv za prest

Gvozdeni presto ponovo u Beogradu: Doniraj krv za presto

Gvozdeni presto stiže u Beograd kao deo akcije dobrovoljnog davanja krvi u susret finalnoj sezoni „Igre prestola“ – samo na HBO.

Likovi iz jedne od najpopularnijih serija u istoriji televizije, „Igra prestola“ (Game of Thrones), tokom prethodnih sedam sezona mnogo su puta krvarili zbog svoje borbe za Gvozdeni presto.

U okviru globalne inicijative „Doniraj krv za presto„, HBO u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom Srbije poziva fanove serije i sve ostale zainteresovane građane da u susret finalnoj sezoni koja počinje 15. aprila učine isto, time što će se uključiti u akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija će početi u subotu, 30. marta, na platou ispred Ušće SC, gde će posetioci moći da doniraju krv od 10.00 do 17.00.

Gvozdeni presto za sve!

Sve davaoce krvi očekuje poklon u vidu jedinstvene majice sa motivom iz serije, a tom prilikom će moći i da se fotografišu na čuvenom prestolu, koji će tokom celog dana biti postavljen na platou.

Gvozdeni presto će biti otvoren za fotografisanje svim posetiocima, dok će oni koji dobrovoljno daju krv imati prednost.

Nakon Beograda, u okviru akcije „Doniraj krv za presto“ poklonima sa motivima iz „Igre prestola“ će u periodu od 1. do 5. aprila biti nagrađeni najhrabriji i najbrži fanovi koji doniraju krv u još 10 gradova u Srbiji, među kojima su Požarevac, Smederevo, Čačak, Valjevo, Kraljevo, Šabac, Petrovac, Loznica, Smederevska Palanka i Ub.

„Doniraj krv za presto“ je deo globalne HBO incijative „Bleed For The Throne“, koja će biti realizovana širom sveta – u SAD, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Igra prestola – poslednja sezona

Zasnovana na serijalu romana epske fantastike Džordža R. R. Martina, „Igra prestola” je epska priča o izdaji i plemenitosti, smeštena u zemlju Vesteros, gde leta i zime traju godinama, a samo je žeđ za moći večna.

Premijera finalne sezone serije biće 15. aprila, kada će prva epizoda biti dostupna putem HBO GO usluge, a istog dana će biti emitovana i na HBO kanalu – istovremeno sa američkom premijerom u 3.00 i ponovo u 20.00.

U okviru inicijative „Doniraj krv za presto“ najvatreniji fanovi ove hit serije okupiće se sa ciljem da zajedničkim snagama doprinesu prevazilaženju nestašica zaliha krvi u svetu.

Bez obzira na to za kog lika iz serije navijate da pobedi i zauzme Gvozdeni presto, i vi možete dokazati da ste heroj dostojan Vesterosa time što ćete pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Proverite da li ispunjavate osnovne uslove za dobrovoljno davanje krvi na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Jedan komentar

  1. Da li se zna dokle presto ostaje u beogradu?