Naslovna » Izlasci » Sport » Hokej na ledu: 18. Memorijal Miodrag Šišić – Šile 2019
Memorijal Miodrag Šišić - Šile
Memorijal Miodrag Šišić - Šile

Hokej na ledu: 18. Memorijal Miodrag Šišić – Šile 2019

U subotu i nedelju, 16. i 17. marta, održaće se 18. Memorijal Miodrag Šišić – Šile 2019, tradicionalni dečiji međunarodni turnir u hokeju na ledu.

Ove godine učestvuje 16 klubova (29 ekipa) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije, a više od 400 dečaka i devojčica, družiće se, smejaće se i, naravno, igrati najbržu kolektivnu igru na planeti u Ledenoj dvorani Pionir.

Turnir se održava od 8.00 do 19.00 prvog dana, a ceremonija otvaranja sportske manifestacije zakazana je za 12.00.

Drugi takmičarski dan završava se u nedelju defileom svih učesnika turnira i dodelom medalja i poklona koja je na programu od 15.50.

Memorijal Miodrag Šišić – Šile: 135 utakmica za dva dana!

U decenijama koje su za nama, istoriju domaćeg hokeja na ledu pisali su mnogi veliki igrači, ali se jedan od njih izdvajao po jedinstvenom spoju velike hokejaške veštine, ljudskih kvaliteta i posvećenosti ovom prelepom sportu: Miodrag Šišić – Šile.

U znak sećanja i poštovanja, kao i u želji da taj jedinstven sportski duh prenese na nove generacije mladih igrača, SKHL Crvena zvezda je ustanovila tradicionalni memorijalni turnir koji nosi ime ovog sportiste, a na kome nastupaju najmlađi takmičari uzrasta do osam i deset godina.

Na turniru će biti odigrano ukupno 135 utakmica u dva dana. Biće održano takmičenje u veštini brzog klizanja a najspretnijim i najbržim takmičarima, dodeljivaće se posebne nagrade.

Za osamnaest godina koliko se turnir održava, hokejaški klub Crvena zvezda je ugostila više od 3000 malih hokejaša iz sedam zemalja i 30 različitih klubova. Mnogi od njih sazreli su u značajne igrače i reprezentativce. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.