Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Konkurs „Kreativnog centra“ za originalnu slikovnicu
Konkurs "Kreativnog centra" za originalnu slikovnicu
Konkurs "Kreativnog centra" za originalnu slikovnicu

Konkurs „Kreativnog centra“ za originalnu slikovnicu

Povodom trideset godina od osnivanja Kreativni centar raspisuje konkurs za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od tri godine do sedam godina.

Namenjen je autorima mlađim od 30 godina, a njegov cilj je skretanje pažnje na mlade talentovane pisce i ilustratore. To će za njih ujedno biti i prilika da se oprobaju u stvaranju slikovnica – prvih knjiga s kojima se deca sreću, a koje imaju izuzetno važnu ulogu u odrastanju i razvoju.

Slikovnica koja se šalje na konkurs može biti delo jednog autora ili tima autora. Tema je slobodna, a konkurs je otvoren do 1. septembra 2019. godine. Najbolji rad će biti proglašen 1. oktobra 2019. i biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Više detalja o konkursu naći ćete na sajtu www.kreativnicentar.rs.

Konkurs – aktivnost povodom 30 godina KC

Konkurs za originalnu slikovnicu jedna je od aktivnosti kojima će izdavačka kuća Kreativni centar proslaviti trideset godina od objavljivanja svoje prve knjige – slikovnice „Mačka“, koju je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dobrosav Bob Živković.

Početkom 2019. godine započet je projekat saradnje sa studentima grafičkog dizajna i ilustracije s nekoliko fakulteta iz Srbije. Planirano je da oni tokom 2019. godine s dizajnerima Kreativnog centra rade na kreiranju različitih vizuelnih sadržaja kako bi se na praktičnim zadacima upoznali sa zahtevima i izazovima koje ova profesija nosi.Kreativni centar - konkurs za originalnu slikovnicu

U okviru proslave planiran je i nastavak saradnje sa studentima dramaturgije s Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Pored toga, nastavlja se i rad s grupom studenata i apsolvenata norveškog jezika s Filološkog fakulteta u Beogradu.

30 godina Kreativnog centra

Ideja o osnivanju Kreativnog centra nastala je 1989. godine. Još tada su ustanovljeni važni principi koje i danas promoviše svojim izdanjima: razvijanje dečje kreativnosti, podrška savremenim metodama vaspitanja i obrazovanja, razvijanje dobre komunikacije u porodici i društvu, ekološka svest i podrška domaćim piscima, ilustratorima i stručnjacima koji žele da se bave dečjim knjigama.

Trideset godina kasnije Kreativni centar ima više od 1300 objavljenih knjiga i sarađuje sa skoro 1000 autora.

Za svoja izdanja dobio je sve najznačajnije domaće nagrade i čak sedam evropskih nagrada, a brojna njegova izdanja objavljuju se širom sveta.

Iako danas na našem tržištu ima mnogo izdavača dečjih knjiga, izdanja Kreativnog centra uspela su da zadrže osobenost, da budu prepoznatljiva i voljena među generacijama dece i odraslih.

Konkurs Kreativnog centra – informacije

Svi detalji o konkursu - preuzmite dokument! (184 downloads)

2 komentari

  1. U detaljima o konkursu ste napisali `formata 205 x 260 cm´. Pretpostavljam da se radi o mm, a ne cm. Cisto da znate da postoji greska, da se neko ne zbuni 🙂

  2. U pravu ste! Objavili smo ispravljenu verziju. Hvala i prijatan Dan u Beogradu!