Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (18. april 2019)
Novi filmovi u bioskopima (18. april 2019): Bitanga s plaže
Novi filmovi u bioskopima (18. april 2019): Bitanga s plaže

Novi filmovi u bioskopima (18. april 2019)

Bitanga s plaže, Arktik, After, Prokletstvo ožalošćene žene – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 18. aprila 2019.

Filmove Park čudesa i Pisma iz Venecije predstavili smo prošle nedelje. Kultni film Žitije Brajanovo biće prikazan u bioskopu Cineplexx Ušće SC (četvrtak, 19.30), dok će animirani film Sadko – Avantura pod morem imati premijeru u subotu, 20. aprila od 16.00, u bioskopu Cineplexx Delta City.

U sredu, 24. aprila u terminima posle 19.00, u nekoliko bioskopa biće premijerno prikazan film Osvetnici: Kraj igre.

Sve pomenute filmove predstavljamo u ovom pregledu. Opise filmova koji su u bioskopima a koje smo ranije predstavili pronađite na OVOM LINKU, a bioskopske repertoare objavljujemo OVDE.

Bitanga s plaže

Neobičan stajling, tršava kosa i buntovan govor samo su neki od opisa ekscentričnog Mundoga koga, u najnovijoj komediji reditelja Harmonija Korine, tumači slavni Metju Mekonahi.

Spreman na sve vrste transformacija zarad svojih uloga, Mekonahi je otišao korak dalje i predstavio se kao poročni poeta Mundog, čije nesvakidašnje ponašanje odudara od ponašanja jednog pesnika. On živi po sopstvenim pravilima! Njegov govor ponekad zvuči proročki i dubokoumno, ali češće uličarski, jer on više i nije toliko popularan i u centru pažnje. Svoj život okrenuo je ka porocima, uživanju u oblacima dima i velikim količinama pića. Iako se ne bi reklo, Mundog nije skitnica, već slobodan duh čije ga bogatstvo spašava od mnogih nevolja i životnih problema u koje bi olako mogao da upadne.

O ovoj urnebesnoj komediji Mekonahi kaže da predstavlja „epidemiju radosti“ i da su on i reditelj Korin imali odličnu saradnju, poput nekog di džeja i njegove muzike. Dobitnik nagrade Oskar, koji je zarad uloga bio spreman da drastično menja svoj fizički izgled, da dobije višak kilograma (film „Zlato“), kao i da ih naglo i enormno izgubi (film „Poslovni klub Dalas“), da proredi kosu, ali i da vrsno odigra zgodnog momka, smatra da je ovo jedan izuzetno zabavan film zbog čega je i prihvatio da igra u njemu.

Originalni naslov: The Beach Bum. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Matthew McConaughey, Isla Fisher, Snoop Dogg, Zac Efron. Reditelj: Harmony Korine.

Arktik

Čovek koji je ostao zarobljen na Arktiku posle avionske nesreće, mora da odluči da li da ostane u relativnoj sigurnosti svog improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u potrazi za neizvesnim spasom…

Originalni naslov: Arctic. Dužina trajanja filma: 98 minuta. Država i godina proizvodnje: Island / 2018. Žanr: avantura, drama. Uloge: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir. Reditelj: Joe Penna.

After

https://www.youtube.com/watch?v=65KissegON0

Film je zasnovan na istoimenom, planetarno popularnom romanu Ane Tod.

Vredna studentkinja i predana ćerka Tesa Jang započinje prvu godinu fakulteta s velikim ambicijama. Ona tačno zna šta želi da postigne i koji put treba da sledi. Takav sređeni život raspašće se kao kula od karata kada Tesa upozna tajanstvenog Hardina Skota.

On nosi tamu u očima, telo mu je pokriveno tetovažama i živi po sopstvenim pravilima. Hardin je sve što Tesa želi da izbegne, ali posle jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će od tada želeti. Njihova veza neće biti niti jednostavna ni u ružičastim tonovima, ali svaki izazov s kojim će se suočiti, učiniće njihovu strast još snažnijom.

Originalni naslov: After. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Jennifer Beals, Peter Gallagher. Rediteljka: Jenny Gage.

Prokletstvo ožalošćene žene

La Ljorona. Ožalošćena žena. Zastrašujuće ukazanje na granici raja i pakla. Samo pominjanje njenog imena izaziva strah već generacijama širom sveta.

La Ljоrоna je meksička legenda o ženi koja je utopila svoju decu u ljubomornom besu zbog prevare svoga muža. Kada je videla svoju decu kako plutaju rekom shvatila je šta je uradila pa se ubila.

Po legendi, La Ljorona sada traga za svojom decom, tražeći drugu izgubljenu decu da ih učini svojom. Njene suze su večne i smrtonosne, a svi koji su čuli njen poziv u noći su ukleti. Što više vremena prolazi to je njena želja za decom sve veća… a metode sve više zastrašujuće.

Originalni naslov: The Curse of La Llorona. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz, Sean Patrick Thomas, Marisol Ramirez. Reditelj: Michael Chaves.

Žitije Brajanovo

Radnja filma smeštena je u Judeji, 33. godina p. n. e. Ogorčeni Rimljani pokušavaju da nametnu poredak, u vreme haosa i promena. S druge strane, u toj oblasti ima previše mesija i zaslepljenih ljudi spremnih da veruju u njih.

Brajan Koen je mladi Jevrej, rođen istog dana kad i Isus Hrist u susednoj kući. Spletom urnebesnih okolnosti, pogrešno ga smatraju mesijom…

U bioskopu Cineplexx Ušće SC specijalnom projekcijom biće obeleženo četrdeset godina od kad je snimljeno jedno od najboljih dela Montipajtonovaca.

Originalni naslov: Monty Python’s Life of Bryan. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 1979. Žanr: komedija. Uloge: Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin. Reditelj: Terry Jones.

Sadko – Avantura pod morem

„Sadko“ je fantastični pustolovni animirani film, inspirisan ruskom tradicionalnom bajkom i pesmom.

Mladi muzičar iz drevnog grada Novgoroda kreće u potragu za srećom. Put će ga dovesti u čaroban svet na dnu okeana u kom će naći pravu ljubav.

Da bi je osvojio moraće da se bori protiv podvodne veštice Barakude.

Originalni naslov: Sadko. U bioskopima od 25. aprila 2019. Premijera: 20. april 2019. Dužina trajanja filma: 88 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2018. Sinhronizacija: Jelena Gavrilović, Dušica Novaković, Nikola Šurbanović, Marko Marković, Milan Antonić. Reditelj: Aleksandr Ptushko.

Osvetnici: Kraj igre

Četvrti film o najomiljenijim Osvetnicima kulminacija je 22 povezana filma, koji će omogućiti publici da budu svedoci prelomne tačke ovog epskog putovanja. Naši heroji moraće da podnesu veliku žrtvu ukoliko žele da očuvaju ovu krhku stvarnost.

Originalni naslov: Avengers: Endgame. Dužina trajanja filma: 182 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: SF, akcija, avantura, fantazija. Uloge: Brie Larson, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr, Josh Brolin, Chris Hemsworth, Chris Evans, Tom Holland, Elizabeth Olsen, Paul Rudd. Reditelji: Anthony Russo, Joe Russo.

(danubeogradu.rs)