Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (25. april 2019)
Novi filmovi u bioskopima - 25. april 2019: Profesor i ludak
Novi filmovi u bioskopima - 25. april 2019: Profesor i ludak

Novi filmovi u bioskopima (25. april 2019)

Profesor i ludak i T-34 – to su novi filmovi koji će se prikazivati tokom praznika u domaćim bioskopima od 25. aprila 2019. godine.

Akcioni SF Osvetnici: Kraj igre i animirani film Sadko – Avantura pod morem predstavili smo prošle nedelje.

Opise filmova koji su u bioskopima a koje smo ranije predstavili pronađite na OVOM LINKU, a bioskopske repertoare objavljujemo OVDE.

Profesor i ludak

https://youtu.be/IxITxsF7rfQ

Snimljen po svetskom bestseleru Sajmona Vinčestera, „Profesor i Ludak“ je neverovatna istinita priča o ludilu, genijalnosti i opsednutosti dvojice izvanrednih ljudi, koji su stvorili istoriju pišući Oksfordski rečnik engleskog jezika.

Sastavljanje Oksfordskog rečnika započelo je 1857. godine i bio je jedan od najambicioznijih i najrevolucionarnijih projekata ikada.

Profesor Džejms Marej preuzeo je izazov stvaranja najopsežnijeg ikada sastavljenog rečnika, ali je znao da će njemu i njegovom timu biti potrebno više od jednog veka da sastave sve poznate definicije. Međutim, metodom „udruživanjem izvora“, tj. unosom definicija od ljudi iz celog sveta, rečnik bi se mogao sastaviti za svega nekoliko decenija.

Kako su prikupljane definicije, nadzorni odbor, na čelu sa profesorom Marejem, otkriva da je jedan čovek, dr V. Č. Majnor, poslao više od deset hiljada reči. Kad je odbor odlučio da ga nagradi, na videlo izlazi šokantna istina: dr Minor, veteran američkog građanskog rata, osuđeni je ubica i smešten je kao pacijent u mentalnoj ustanovi.

Originalni naslov: The Professor and the Madman. Dužina trajanja filma: 124 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2019. Žanr: biografski, drama. Uloge: Natalie Dormer, Mel Gibson, Steve Coogan. Reditelj: Farhad Safinia.

T-34

https://youtu.be/IDMnT54pszw

U vreme najvećih iskušenja u istoriji čovečanstva, kada životi voljenih zavise od svake pojedinačne akcije, dva zakleta neprijatelja će se susresti na bojnom polju.

Uz veliku hrabrost, neustrašive borbe i neraskidivu ljubav, ruski vojnici uspevaju da pobegnu iz nemačkog ropstva u polurazorenom tenku T-34. Grupu ruskih vojnika, koje je predvodio komandant tenka Nikolaj Ivuškin (Aleksandar Petrov poznat po glavnoj ulozi Saše u filmu „Led“), zarobile su nemačke snage koje su marširale na Moskvu tokom Drugog svetskog rata.

Da bi spasao svoje ljude i svoju zemlju, mladi poručnik Ivuškin pokreće odvažan plan za beg uz pomoć prevodioca, lepe Anje, i havarisanog legendarnog sovjetskog tenka T-34.

Originalni naslov: T-34. Dužina trajanja filma: 139 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2018. Žanr: akcija, ratni. Uloge: Alexander Petrov, Irina Starshenbaum, Viktor Dobronravov. Reditelj: Aleksey Sidorov.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.