Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 27. april 2019.
Protest "Jedan od pet miliona" (foto: #1od5miliona / poceloje.rs)
Protest "Jedan od pet miliona" (foto: #1od5miliona / poceloje.rs)

Protest „Jedan od pet miliona“, 27. april 2019.

U subotu, 27. aprila od 18.00, biće organizovan novi protest „Jedan od pet miliona“. Dakle, nema prekida u okupljanjima građana u Beogradu.

Portal N1 objavio je da su pojedini političari uključeni u ovaj protest izjavili da zbog uskršnjih praznika okupljanja neće biti, ali je jedan od organizatora Miodrag Simović rekao da će „sve teći normalno“.

– Pojačaćemo i pokazaćemo nezadovoljstvo naroda. Nećemo odustati dok ne dobijemo slobodne izbore i funkcionalan sistem. Kampovanje je najavljeno i toga će biti, oko nekih oblika blokade nemamo konkretnu ideju, ali se o tome razmišlja kao i o daljem razvoju protesta – izjavio je Simović za N1.

On je dodao i da će biti više performansa kako bi se građanima skrenula pažnja na suštinu problema.

Inicijativa #1od5miliona podržala je protest koji je održan 24. aprila na godišnjicu rušenja u Hercegovačkoj.

Najavljeni su protesti i u drugim gradovima Srbije.

Na protestu „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ 13. aprila ispred Doma Narodne skupštine Srbije, objavljeni su zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Izabran je i pregovarački tim koji čine profesor FPN Čedomir Čupić, profesorka FPN Snježana Milivojević, profesor FPN Dušan Vučićević, dr Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srđan Dragojević, novinar Vukašin Obradović, Zoran Gavrilović ispred BIRODI-ja. NUNS i Asocijacija nezavisnih i elektronskih medija će, takođe, učestvovati u dijalogu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.