Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Liceulice u Zvezdara teatru
Liceulice u Zvezdara teatru (foto: Sara Ristić)
Liceulice u Zvezdara teatru (foto: Sara Ristić)

Liceulice u Zvezdara teatru

Povodom nedelje časopisa Liceulice koja je trajala od 20. do 26. maja, zaposleni Zvezdara teatra pomogli su u prodaji časopisa.

Pre početka predstave „Pasivno pušenje“, zaposleni u pozorištu i glumac Aleksandar Đurica prodavali su časopis.

Organizacija Liceulice je ove godine proslavila deveti rođendan. Štićenici organizacije Liceulice u okviru akcije „Pozorište je i moja kuća“, svakog meseca dolaze u Zvezdara teatar na predstavu.

Da prodavcima časopisa veoma znači ova prilika da dolaze u pozorište i budu uključeni u društveni i kulturni život potvrđuje i koordinatorka prodavaca Anja Sinadinović.

– Takve akcije su važne jer pomažu u prevladavanju izolacije i usamljenosti, što su problemi koji posebno pogađaju naše prodavce. Odlazak na predstavu im omogućava da se međusobno druže, ali i da se osete delom šire zajednice. Naravno, znači im i gledanje same predstave, ona ih i zabavi i pruži im teme za dalje razmišljanje, i uvek tokom naredne nedelje prepričavaju šta su videli i doživeli. U suštini, našim prodavcima odlazak u pozorište znači sasvim isto što i bilo kome drugom, samo im je mnogo nedostupnije i, samim tim, dragocenije – kaže Anja Sinadinović.

Prodavac časopisa Liceulice David Janković je uz pomoć glumca Aleksandra Đurice prodao više od deset časopisa.

– Volim pozorište i od ranije, volim da gledam glumce, u društvu sam, družimo se i sve to mi mnogo znači – kaže David.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.