Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (23. maj 2019)
Novi filmovi u bioskopima (23. maj 2019): Blajtbern
Novi filmovi u bioskopima (23. maj 2019): Blajtbern

Novi filmovi u bioskopima (23. maj 2019)

Brajtbern, Pirane, Pepe, jedan uzvišeni život – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 23. maja 2019. godine.

Film Aladin predstavili smo prošle nedelje. Narednih dana tražiće se karta više za Festival francuskog filma.

Brajtbern

https://youtu.be/JaLcm9iF5Ps

Šta bi se dogodilo kada bi nadareno dete sa druge planete sletelo na Zemlju, ali umesto da postane junak čovečanstva, ono postaje nešto daleko zlobnije?

Posle teške borbe sa neplodnosti, Torin san o majčinstvu ostvaruje se dolaskom tajanstvenog dečaka. Brendon se čini da je sve ono što su Tori i njen suprug Kajl oduvek želeli – pametan, talentovan i znatiželjan da otkriva svet. Ali, kako se Brendon bliži pubertetu, čini se da se u njemu budi moćna tama, a Tori počinju da obuzimaju strašne sumnje o svom sinu.

Jednom kada Brandon počne da reaguje na uticaj mračnih sila, njegovi najbliži će se naći u velikoj opasnosti. Čudotvorno dete se pretvara u zlobnog grabljivca koji nezaustavljivo hara Kanzasom.

Ovo je zapanjujući i radikalni novi filmski žanr: superherojski horor!

Originalni naslov: Brightburn. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: drama, horor, naučna-fantastika. Uloge: Elizabeth Banks, David Denman, Matt Jones. Reditelj: David Yarovesky.

Pirane

https://youtu.be/1gfmvnDWAtw

Najnoviji italijanski film „Pirane“ snimljen po romanu čuvenog pisca Roberta Savijana (Gomora) osvojio je nagradu Srebrni medved za scenario na 69. filmskom festivalu u Berlinu.

U Napulju 2018. šestorica petnaestogodišnaka žele da zarade novac, da nabavljaju dizajniranu odeću i nove skutere. Oni se igraju oružjem i jure skuterima da osvoje moć u napuljskom kvartu.

Sa iluzijom da dovode pravdu u svoj kraj grada, oni čine dobro kroz zlo. Oni su kao braća, ne plaše se zatvora ili smrti, i znaju da je jedina mogućnost da se sve dešava brzo. Nesvesni svog mladog uzrasta, žive u ratu, a kriminalni život će ih dovesti do nepovratnog izbora: da žrtvuju ljubav i prijateljstvo.

Originalni naslov: La paranza dei bambini. Dužina trajanja filma: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: Italija / 2019. Žanr: krimi, drama. Uloge: Francesco di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano del Balzo. Reditelj: Claudio Giovannesi.

Pepe, jedan uzvišeni život

https://youtu.be/1gWWITjwBA0

Film o poslednjem predsedniku Urugvaja snimio je Emir Kusturica. On je obradio jedinstvenu priču o Hozeu Pepeu Muhiki, skromnom čoveku koji postaje predsednik zemlje, držeći se strogo svojih uverenja, a istovremeno prihvatajući promene.

Muhika govori Kusturici o svom iskustvu koje je imao kao politički zatvorenik u sedamdesetim godinama, tokom perioda državnog terorizma širom Latinske Amerike. Od prvog zatvora, koji je sada pretvoren u tržni centar, Pepe se priseća godina u kojima je njegovo ratno ime bilo Fakundo i kada je biti mlad revolucionar značilo raditi na egalitarnom društvu bez gladi, nepravde i opscenog bogatstva.

Pepe nikada nije dopustio da ti ideali nestanu i oni su ga pretvorili u najnetipičnijeg predsednika na svetu: donirao je svoju platu siromašnim zajednicama, nikada nije napustio svoju farmu i nikada nije vezao kravatu ili koristio kreditnu karticu.

Kombinujući svoju ulogu u kancelariji sa velikom strašću za gajenjem cveća, on je transformisao Urugvaj u uzor inovativne i progresivne politike u oblastima kao što su zaštita životne sredine i legalizacija marihuane.

Fokusirajući se više na budućnost nego na prošlost, Kusturica beleži život etičke posvećenosti sa jednostavnošću i velikom lepotom, pokazujući da, čak i u ovom svetu, još uvek ima mesto za utopije.

Originalni naslov: El Pepe, Una Vida Suprema. Dužina trajanja filma: 74 minuta. Države i godina proizvodnje: ARG, SRB, URU / 2018. Žanr: dokumentarni, biografski. Pojavljivanja: José (‘Pepe’) Mujica Cordano, Lucia Topolansky Saavedra, Mauricio Rosencof, Eleuterio Fernández Huidobro, Emir Kusturica. Reditelj: Emir Kusturica.

(danubeogradu.rs)