Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (30. maj 2019)
Novi filmovi u bioskopima (30. maj 2019): Godzila 2 - Kralj čudovišta
Novi filmovi u bioskopima (30. maj 2019): Godzila 2 - Kralj čudovišta

Novi filmovi u bioskopima (30. maj 2019)

Godzila 2 – Kralj čudovišta, Rocketman, Granica – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 30. maja 2019. godine.

Filmovi Tajne kućnih ljubimaca 2 (vikend, 1. i 2. jun) i X-Men – Mračni feniks (sreda, 5. jun) premijerno će biti prikazani u beogradskim bioskopima a takođe ih predstavljamo u ovom pregledu. U toku je Festival francuskog filma.

U sredu, 5. juna, u nekoliko beogradskih bioskopa biće organizovana nova manifestacija Noć srpskog filma. Pročitajte više na OVOM LINKU.

Godzila 2 – Kralj čudovišta

Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarh, dok se njeni članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzilu, koja se sukobljava s Motrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Gidorahom.

Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će dovesti u pitanje preživljavanje čovečanstva…

Originalni naslov: Godzilla: King of the Monsters. Dužina trajanja filma: 132 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: naučna-fantastika, akcija, avantura. Uloge: Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Sally Hawkins, Kyle Chandler, Ken Watanabe. Reditelj: Michael Dougherty.

Rocketman

Ovo je epska muzička fantazija o necenzurisanoj životnoj priči muzičke zvezde Eltona Džona. Priča je, istovremeno, inspirativna i univerzalna – sa kojom mnogi mogu da se poistovete.

Ispričana je kroz omiljene pesme Eltona Džona, koje izvodi zvezda Taron Egerton, o momku iz malog grada koji postaje jedna od najuticajnijih figura na svetskoj sceni pop kulture.

Originalni naslov: Rocketman. Dužina trajanja filma: 121 minut. Država i godina proizvodnje: VB / 2019. Žanr: drama, biografski, muzički. Uloge: Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Taron Egerton. Reditelj: Dexter Fletcher.

Granica

Graničarka Tina ima neverovatan osećaj da prepozna krijumčarenje. Ali jednoga dana sa trajekta silazi čovek sumnjivog izgleda, koga nije u mogućnosti da pročita.

Kada ne uspe da dozna šta krije, ona postaje opsednuta njime i njegovom uznemirujućom aurom. Započinje istragu koja će otkriti mnogo više nego što je očekivala: uskoro će morati da se suoči sa zastrašujućim istinama o sebi i čovečanstvu.

Originalni naslov: Gräns. Dužina trajanja filma: 110 minuta. Države i godina proizvodnje: Švedska, Danska / 2018. Žanr: triler, fantazija, romantični. Uloge: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom, Joakim Olsson. Reditelj: Ali Abbasi.

Tajne kućnih ljubimaca 2

Deseti animirani dugometražni film iz studija Illumination „Tajne avanture kućnih ljubimaca 2“ jedan je od najočekivanijih filmova ove godine.

U pitanju je nastavak blokbaster komedije iz 2016. godine koji je imao najbolje vikend otvaranje ikada, kada je u pitanju originalni film, animirani ili oboje. Novo poglavlje prepuno je specifičnog humora koji je zaštitni znak Illumination studija. Prikazan je emotivni život naših ljubimaca, duboke veze koja ih spaja sa porodicama koje ih vole i odgovara na pitanje koje oduvek intrigira svakog vlasnika: šta naši ljubimci zaista rade kad nismo kod kuće.

Terijer Maks suočava se sa velikim preokretima u životu. Njegova vlasnica sada je udata žena i ima sina Lijama. Maks je toliko zabrinut zbog dečakove bezbednosti, da je počeo da dobija tikove na nervnoj bazi.

Na porodičnom odmoru, na farmi van grada, Maks i njegov drugar Djuk susrešće se sa kravom netolerantnom na pse, neprijateljski nastrojenom lisicom i zastrašujućom ćurkom, koji samo pojačavaju Maksovu anksioznost. Na svu sreću, Maks će dobiti važne savete od veterana sa farme, psa Rustera. On će pogurati Maksa da se suoči sa svojim strahovima, pronađe svog unutrašnjeg alfa mužjaka i Lijamu da malo slobode.

Za to vreme, u gradu, dok joj je vlasnica odsutna, odvažna pomeranka Divna, uz pomoć prijateljice, mačke Kloi koja je otkrila radost koju pruža mačija trava, pokušava da spase Maksovu omiljenu igračku koja se našla u stanu prepunom mačaka.

A šašavi, ali preslatki zeka Grudvica živi u zabludi da je superheroj, od trenutka kada je njegova vlasnica Moli počela da ga oblači u superherojske pidžamice. Ali, kada se pojavi Dejzi, neustrašiva ši cu, i zatraži Grudvičinu pomoć zbog opasne misije, on će morati da nađe hrabrost i postane junak kakav se samo pretvarao da je.

Mogu li Maks, Divna i Grudvica i ostatak družine pronaći hrabrost u sebi i suočiti se sa svojim najvećim strahovima?

Originalni naslov: The Secret Life of Pets 2. U bioskopima od 6. juna – premijera 1. i 2. juna. Dužina trajanja filma: 86 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: animirani, komedija, avantura. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj: Chris Renaud.

X-Men – Mračni feniks

U bioskope stiže jedna od najintrigantnijih priča X-Men sage.

X-Men ekipa se suočava sa svojim najstrašnijim neprijateljem, koji dolazi iz njihovih redova, Džin Grej.

Tokom spasilačke misije u svemiru, Džin je skoro ubijena kada ju je pogodila misteriozna kosmička sila, koja ju je učinila beskrajno moćnom, ali i nestabilnom pri povratku kući. Džin koja se otima kontroli i povređuje one koje najviše voli, počinje da rastura silu koja drži X-Men na okupu.

Kada porodica počne da se raspada, moraju naći način da se ujedine i, ne samo sačuvaju Džininu dušu, nego i spasu planetu od vanzemaljaca koji žele da iskoriste njenu moć feniksa i zavladaju galaksijom.

Originalni naslov: X-Men: Dark Phoenix. Dužina trajanja filma: 114 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, avantura, naučna-fantastika. Uloge: Sophie Turner, James McAvoy, Evan Peters, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain. Reditelj: Simon Kinberg.

(danubeogradu.rs)