Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 1. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 1. jun 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 1. jun 2019.

Protest „Jedan od pet miliona“, 1. jun 2019.

U subotu, 1. juna od 18.00, biće održan 26. protest #1od5miliona u Beogradu i obeleženo šest meseci od prvog protesta u Kruševcu.

Okupljanje će početi kod Terazijske česme, a građani će se uputiti ka Resavskoj ulici i kroz Bulevar, kako bi završili ispred zgrade RTS-a.

Prenosimo saopštenje organizatora:

„Počeli smo jedan veliki posao zajedno. Šest meseci od prvog protesta. Šest meseci od pokušaja ubistva. Šest meseci kako smo rekli ‘I ja sam 1 od 5 miliona’.

Dođite da poručimo predsedniku Aleksandru Vučiću da smo još uvek tu, da smo spremni da izađemo u svakom trenutku i da nećemo odustati.

Posle pola godine borbe, naš posao nije završen, ostalo nam je još mnogo koraka ka krajnjem cilju, ali smo mnogo toga i postigli.

Posle šest meseci šetnji, protesti #1od5miliona su odneli mnoge pobede.

Uspeli smo da smenimo Jutku, Simonovića, Babića, spasimo uhapšenu decu, zaustavimo izgradnju gondole, nateramo bahatu vlast da više pazi šta radi, izborimo se da i RTS počne da priča o nama, pošaljemo poruku slobode i u najizolovanije krajeve Srbije, skrenemo pažnju međunarodne zajednice na nas, nateramo Vučića da plače u Nišu, ali i da se dokazuje na svojim plaćenim mitinzima.

Uspeli smo da razbijemo strah i da svi zajedno probudimo uspavanu i izmaltretiranu Srbiju. Posle pola godine borbe, nastavljamo dalje. Pridružite nam se!“ (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Perspektiva protesta „Jedan od pet miliona“, kako stvari stoje, delimično uspeva. Jedan dođe, pet miliona ne dođe. Ukoliko Srbiji ne treba čvrsta ruka, kako onda naći čistu (poštenu) ruku, kada ne postoji!