Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 4. maj 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 4. maj 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 4. maj 2019. (foto: poceloje.rs)

Protest „Jedan od pet miliona“, 4. maj 2019.

Dvadeset drugi protest „Jedan od pet miliona“ pod parolom „Svi kao jedan“ biće održan u subotu, 4. maja od 18.00.

Ispred Terazijske česme ponovo će se okupiti građani bez obzira na „produženi“ prvomajski praznik“. Po običaju, posle protestne šetnje biće održan i „Dnevnik slobodne Srbije“ sa novim gostima.

„U atmosferi straha ova vlast širi mržnju, naziva narod na ulicama fašistima, bitangama i izdajnicima, to čak govori i sam predsednik (Srbije)“, istakla je Anasonović u intervjuu za Blic. Ona je konstatovala da danas živimo u Srbiji u kojoj ne postoji čast i pristojnost i dodala da je protest trenutno jedini javni prostor koji je slobodan da se razmenjuju mišljenja.

 

Biće nastavljeni protesti u Kragujevcu, Subotici, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije.

Pre desetak dana, Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju, najavio je da će od 4. maja u Beogradu biti formirana „slobodna zona“ koju će, kao je rekao, činiti „slobodni narodni parlament sastavljen od slobodnih odbornika iz Srbije“.

Na protestu „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ 13. aprila 2019. ispred Doma Narodne skupštine Srbije, objavljeni su zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Izabran je i pregovarački tim koji čine profesor FPN Čedomir Čupić, profesorka FPN Snježana Milivojević, profesor FPN Dušan Vučićevićdr Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srđan Dragojević, novinar Vukašin ObradovićZoran Gavrilović ispred BIRODI-ja. NUNS i Asocijacija nezavisnih i elektronskih medija će, takođe, učestvovati u dijalogu.

Vlast za sada ne reaguje na poziv opozicije i građana na dijalog. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Sada je zemlji tj. domovini potrebna svaka pomoć, a ono nailazi „peta kolona“. Kada neko predstavlja SAMO 0,007 od 5 miliona tada „samo silovanjem pameti“ i drekom nameće sopstveno viÄ‘enje, razvoja zemlje. Kada
    nepromišljeno slede, stavljaju se u službu svih koji ne žele boljitak naše zemlje. I dobre ideje kada su anahrone,
    nanose samo štetu. Kada zemlja stasa i ojača u svakom pogledu, tada je i vreme za nove nijanse unutrašnjeg
    ureÄ‘enja, bez nanoÅ¡enja Å¡tete sopstvenoj zemlji. A dotle, „nije poželjno, želeti NEDEFINISANO i to odmah,
    mimo postojećih zakonskih i političkih normi