Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Festival na Dunavskom ostrvu 2019
Beč: Festival na Dunavskom ostrvu 2019 (foto: Manuel Domnanovich)
Beč: Festival na Dunavskom ostrvu 2019 (foto: Manuel Domnanovich)

Beč: Festival na Dunavskom ostrvu 2019

Festival na Dunavskom ostrvu 2019 u Beču (Donauinselfest), uz besplatan ulaz za sve posetioce, biće održan od 21. do 23. juna 2019. godine.

Najveći evropski festival na otvorenom isplaniran je na 13 bina i 17 ostrva a 1.500 umetnika izvodiće paralelno koncerte svih žanrova.

Organizatori očekuju tri miliona posetilaca a za njih je spremno 600 sati muzičkog programa uživo od roka, popa, alternativne muzike, do panka, hip hopa, elektro-muzike, šlagera, narodne muzike, kabarea i književnih druženja. Za svaki uzrast i svačiji ukus biće zabave na različitim tematskim ostrvima.

Od poznatijih umetnika nastupiće: nemačka kultna rok-grupa Tocotronic, francuski di džej Florent Hugel, britanski trio The Tiger Lilies, mađarski di džej Viktoria Metzker, austrijski pop-specijal spremaju: Christina Stürmer, Virgina Ernst, Jazz Gitti, Wolfgang Ambros i dr.

Pored muzičkog programa za posetioce su organizovane i brojne druge aktivnosti i izazovi, kao što je skakanje sa deset metara visine na vazdušni jastuk, jahanje na rodeu i sl. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.