Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (13. jun 2019)
Novi filmovi u bioskopima (13. jun 2019): Lice
Novi filmovi u bioskopima (13. jun 2019): Lice

Novi filmovi u bioskopima (13. jun 2019)

Lice, Keva, Vizija – to su novi filmovi u bioskopima od 13. juna 2019. Film Ljudi u crnom: Globalna pretnja predstavili smo prošle nedelje.

Lice

Jasek voli hevi metal, svoju devojku i svog psa.

Njegova porodica i stanovnici njegovog malog rodnog mesta posmatraju ga kao čudaka. On radi na konstrukciji koja bi trebalo da predstavlja najveću statuu Isusa na planeti.

Kada ga teška nesreća potpuno unakazi sve oči su uprte u njega, dok on prolazi kroz prvu transplataciju lica u zemlji.

Originalni naslov: Twarz. Dužina trajanja filma: 91 minut. Država i godina proizvodnje: Poljska / 2018. Žanr: komedija, drama. Uloge: Mateusz Kościukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Małgorzata Gorol, Anna Tomaszewska, Dariusz Chojnacki. Reditelj: Malgorzata Szumowska.

Keva

Oskarovka Oktavija Spenser tumači lik Su En, žene koja živi mirnim i povučenim životom u malom gradu u Ohaju.

Jednog dana, tinejdžerka Megi, koja se tek doselila u grad, zamoli Su En da kupi alkohol za nju i njene drugove i Su En to doživi kao šansu da stekne nove, mlade prijatelje. Ona nudi tinejdžerima mogućnost da piju alkohol a da posle ne voze do kuće tako što ih poziva u svoj podrum.

Ali, postoje određena pravila: jedno uvek mora ostati trezno, nema psovanja, nikad ne ulaziti u kuću i obraćati joj se sa „Keva“! Ali, Kevina ljubaznost počinje da prelazi u opsesiju, pa san o dobrom provodu postaje noćna mora ovih tinejdžera. Kevin podrum od najboljeg mesta u gradu postaje najstrašnije mesto na svetu.

Originalni naslov: Ma. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Allison Janney, Luke Evans, Missi Pyle, Octavia Spencer. Reditelj: Tate Taylor.

Vizija

Francuskinja Žoana koju igra uvek izuzetna Žilijet Binoš u novom filmu jedne od najznačajnijih savremenih rediteljki Naomi Kavase, svetski je putnik i putopisac. Putuje, zapaža, i što je najvažnije doživljava vrlo intezivno svet oko sebe i onda o tome piše.

Došla je do šuma i brda blizu mesta Nara u Japanu u potrazi za retkom biljkom za koju veruju da leči egzistencijalni bol. Uskoro sreće Tomoa, usamljenog čuvara šume i Aki, mističnu ženu koja tvrdi da je njihov hiljadugodišnji zaštitnik.

Ovaj trio ulazi u igru na zapanjujuće komplikovan način, stižu do intrige i romanse, sa nestvarnim i čarobnim slikama prirodnog okruženja u pozadini.

Originalni naslov: Vision. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: Japan, Francuska / 2018. Žanr: drama. Uloge: Juliette Binoche, Masatoshi Nagase, Masatoshi Nagase, Takanori Iwata, Mari Natsuki. Rediteljka: Naomi Kawase.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.