Naslovna » Izlasci » Akcije » UNICEF obeležava Mesec roditeljstva
UNICEF obeležava Mesec roditeljstva (foto: Unicef Srbija/Pančić)
UNICEF obeležava Mesec roditeljstva (foto: Unicef Srbija/Pančić)

UNICEF obeležava Mesec roditeljstva

Tokom juna meseca UNICEF širom sveta obeležava Mesec roditeljstva i promoviše pozitivno roditeljstvo kao stil života.

Cilj je da se istakne važnost uloge roditelja i staratelja u razvoju svoje dece, jer su oni ključne arhitekte dečijeg okruženja.Za dž

Od prvih dana života deteta, roditelji ili staratelji omogućavaju pružanje osnovnih sastojaka važnih za rani razvoj mozga – ishranu, stimulaciju, zaštitu, ljubav, interakciju i igru.

Dete nije objekat vaspitanja, već́ partner svojih roditelja ili staratelja u učenju, igranju i u životu. Dete je snažna ličnost, ali bez obzira na to koliko je zrelo, svako dete komunicira i igra se, istražuje svoju sredinu i otvara vrata odraslima da „uskoče“ u taj proces.

Roditelji će u subotu, 8. juna od 11. do 12.30, na UNICEF štandu u Big fashion centru moći da čuju šta je to pozitivno roditeljstvo, kao i da razgovaraju sa Marijanom Janićijević, pedagoškinjom i psihoterapeutkinjom, o izazovima sa kojima se susreću u odgoju dece. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.