Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Linija za prijavu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja
Linija za prijavu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja
Linija za prijavu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

Linija za prijavu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

Broj 0800-300-307 je linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo je saopštilo da biranjem opcije 2, trudnice i porodilje sada lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada da prijave poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava. Poziv je besplatan a prijava poslodavca je anonimna.

Na sajtu Ministarstva, u okviru kategorije „Registri“, redovno će biti ažuriran poseban spisak svih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama, dodaje se u saopštenju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju.

– Inspekcija rada će se posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada. Vlada Srbije će nastaviti aktivno da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji kako bi on iz dana u dan bio sve bolji, jer je to prioritet i cilj naše populacione politike – poručio je ministar. (Vlada Srbije)