Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (11. jul 2019)
Novi filmovi u bioskopima (11. jul 2019): U ratu
Novi filmovi u bioskopima (11. jul 2019): U ratu

Novi filmovi u bioskopima (11. jul 2019)

U ratu, Plen, Džimi Hendriks, Otrovna ruža – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 11. jula 2019. godine.

Više o novom filmu Ortaci na točkovima pročitajte OVDE, a u ovom pregledu predstavljamo i igrani film Kralj lavova čija će premijera biti u sredu, 17. jula, u nekoliko beogradskih bioskopa.

U ratu

Od renomiranog reditelja Stefana Brizea na veliko platno Kombank dvorane i još nekoliko bioskopa od četvrtka, 11. jula, stiže francuska drama „U ratu“ – priča o sukobu dve različite strane jedne industrije – radnika i poslodavca.

Film je nominovan za najbolje ostvarenje na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a nosilac je i FIPRESCI nagrade za najbolji film na Festivalu evropskog filma na Paliću.

Reditelj Brize ponovo je poverio glavnu ulogu nagrađivanom francuskom glumcu Vensanu Lendonu posle veoma uspešne zajedničke saradnje na filmu „Mera ljudskosti“.

U najnovijem filmu „U ratu“ Lendon tumači lik Lorana – sindikalnog vođe protesta, oštrog i harizmatičnog predvodnika pobunjenih radnika. Uprkos velikim finansijskim žrtvama svojih zaposlenih i rekordnom profitu u toj godini, uprava Perin industrije odlučuje da zatvori fabriku i ostavi zaposlene bez osnovnih prihoda. Tačno 1100 zaposlenih radnika i njihov predvodnik Loran Amedeo odlučuju da krenu u borbu protiv ovakve brutalne odluke, spremni na sve kako bi sačuvali svoja radna mesta.

„To nije film koji drži nečiju stranu. To nije film koji pokazuje loše šefove i dobre radnike. To je film u kojem reditelj iznosi činjenice, ubeđeni ostaju uvereni, a ono što morate pokušati to je da ubedite neuverljive“, rekao je glumac Lendon.

Ova drama sa primesma dokumentarnog žanra obiluje i scenama gde je gledalac, zajedno sa protagonistima filma bačen u sukob, u kojem samo jedna strana može sve da izgubi.

Originalni naslov: En guerre. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2018. Žanr: drama. Uloge: Vincent Lindon, Mélanie Rover, Jacques Borderie. Reditelj: Stéphane Brizé.

Plen

Horor „Plen“ snimljen je u Beogradu! Veliki broj ljudi je angažovan za rad na ovom projektu, pravljena je impozantna scenografija kao i modeli džinovskih krokodila, nemani čije čeljusti lede krv u žilama.

Glavnu ulogu u filmu, uz bića sa kojima nikada ne biste voleli da se susretnete, tumači mlada i talentovana glumica Kaja Skodelario („Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“). Njen lik u ovom filmu moraće da se suoči sa najstrašnijim iskušenjima i da pruži nadljudski napor, ukoliko želi da preživi i spase svog oca sigurne i bolne smrti.

Kada veliki uragan pogodi Floridu, Hejli će ignorisati naređenja za evakuaciju kako bi pronašla svog oca koji je nestao. Ona ga nalazi teško ranjenog u njihovoj porodičnoj kući i njih dvoje ostaju zarobljeni, jer se voda od poplava sve brže širi.

Kako ostaje sve manje vremena da se pobegne od snažne oluje, Hejli i njen otac će otkriti da je voda koja nadolazi njihov najmanji problem.

Originalni naslov: Crawl. Dužina trajanja filma: 87 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson. Rediltej: Alexandre Aja.

Džimi Hendriks: Sve je na mojoj strani

Biografska drama čija je radnja smeštena u 1966. i 1967. godinu, govori o tome kako je Džimi Hendriks od nepoznatog gitariste njujorškog kluba „Cheetah“ postao izuzetno popularni momak na londonskoj muzičkoj sceni.

Prikazan je i njegov trijumf na Monterejskom festivalu međunarodne pop muzike. Ovo je ujedno i intiman portret osećajnog mladog muzičara koji će postati prava rok legenda.

Andre Bendžamin, reper/pevač grupe Outkast, glumi Džimija Hendriksa u ovoj biografskoj drami Oskarom nagrađenog scenariste i reditelja Džona Ridlija.

Film možete da pogledate u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine.

Originalni naslov: Jimi: All Is By My Side. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2013. Žanr: biografski. Uloge: André Benjamin, Hayley Atwell, Imogen Poots, Ruth Negga, Andrew Buckley. Rediltej: John Ridley.

Otrovna ruža

https://www.youtube.com/watch?v=FFEFEsRvcn4

Film je inspirisan klasičnim noir filmom o bivšoj sportskoj zvezdi, koji radi kao privatni detektiv u Holivudu, a ustvari je okoreli kockar i alkoholičar.

Karson Filips dobija novi slučaj, koji ga odvodi u rodni grad Galveston u Teksasu, u potrazi za nestalom ženom. Tokom istrage moraće da se suoči ne samo sa samim vrhom organizovanog kriminala i bivšom ljubavnicom, veći i sa svojoj mračnom prošlošću.

Originalni naslov: The Poison Rose. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: drama, triler. Uloge: Brendan Fraser, Famke Janssen, John Travolta. Reditelji: Francesco Cinquemani i George Gallo.

Kralj lavova

Jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena „Kralj lavova“ dobio je svoju igranu verziju i u bioskope stiže u dve verzije, sinhronizovano i titlovano!

Diznijev igrani film u režiji Džona Favroa odvešće nas u afričke savane, gde je rođen budući kralj. Simba obožava svog oca, kralja Mufasu i srčano prihvata svoju kraljevsku sudbinu.

Ali, ne raduju se svi u kraljevstvu rođenju novog mladunčeta. Skar, Mufasin brat i do tog trenutka naslednik prestola, ima druge planove.

Borba za kraljevstvo obeležena je izdajom, tragedijom i dramom koja će se završiti Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć novih, neobičnih i zanimljivih prijatelja, Simba će morati da pronađe način da odraste i vrati ono što mu po rođenju pripada.

Originalni naslov: The Lion King. U bioskopima od 18. jula. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: animirani, avantura, porodični. Glasovi: Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen. Sinhronizacija: Nikola Šurbanović, Andrijana Oliverić, Vladan Živković, Dragan Vujić Vujke, Marko Gvero, Milan Antonić. Reditelj: Jon Favreau.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.