Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (4. jul 2019)
Novi filmovi u bioskopima (4. jul 2019): Jaovo putovanje
Novi filmovi u bioskopima (4. jul 2019): Jaovo putovanje

Novi filmovi u bioskopima (4. jul 2019)

Jaovo putovanje, Originalni francuski žigolo, Tabaluga – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 4. jula 2019. godine.

Film Spajdermen: Daleko od kuće predstavili smo prošle nedelje. Premijera komedije Ortaci na točkovima (koju, takođe, predstavljamo u ovom pregledu) biće priređena u nekoliko beogradskih bioskopa u sredu, 10. jula.

Jaovo putovanje

https://www.youtube.com/watch?v=LlCyANDUvyU

Ovaj film kod nas je premijerno prikazan na Festivalu francuskog filma. Omar Si je u ulozi gospodina Tala, poznatog francuskog glumca, koji se vraća u zemlju svojih predaka.

On igra glumca koji potiče iz zapadne afričke države Senegal i tokom ture na kojoj promoviše svoju knjigu susreće se s mladim, samouverenim obožavaocem po imenu Jao. Ovaj školarac spreman je da zbog autograma od gospodina Tala proputuje i 387 km kroz svoju zemlju.

Po rečima glavnog aktera Omara film „Jaovo putovanje“ je posvećen njegovom ocu i uopšte roditeljima koji su došli kao emigranti u Francusku.

„Priča je povezana sa nama dvojicom, a osim mog oca ovo je film koji je takođe posvećen ocu reditelja Filipa Godoa. Oni su inspirisali scenario, ali hteli smo takođe i da proverimo kakvi smo roditelji nas dvojica, reditelj i ja“, rekao je Omar.

Prvi put proslavljeni glumac snimao je u afričkom okruženju, a glavni partner u filmu bio mu je desetogodišnjak, senegalski glumac Lionel Bas, koji igra dečaka Jaoa. Zadivljeni onim što je od glumačkog umeća pokazao u filmu reditelj Godo i glumac Si ne prestaju da ga hvala: „On je sjajan glumac. Kad samo pomislim da je to njegov prvi film“, rekao je glumac na šta je reditelj Godo dodao da ga je, među velikim brojem kandidata na kastingu, svojim glasom odmah ubedio Lionela Basa.

Originalni naslov: Yao. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Senegal / 2018. Žanr: komedija, drama. Uloge: Omar Sy, Lionel Louis Basse, Fatoumata Diawara. Reditelj: Philippe Godeau.

Originalni francuski žigolo

Kad ga njegova bogata osamdesetogodišnja prijateljica ostavi zbog mlađeg muškarca, stari žigolo će uz pomoć nećaka morati da potraži i novu milionerku.

Francuzi su bez premca najbolji ljubavnici na svetu – istina ili mit? Ovo mišljenje među nežnijim polom nema naučno uporište, ali većina će se s njim složiti. Koja je to čarobna formula privlačnosti Francuza – da li je to njihov šarm i ležernost u kombinaciji sa stavom i onim neodoljivim ‘je ne sais quoi’ faktorom, koji im je usađen od rođenja, začinjeno s fatalnim i strastvenim nastupom koji jednostavno obara s nogu?

Tajnu njihove privlačnosti još niko nije razotkrio, ali možda je saznate u najnovijem filmskom hitu „Originalni francuski žigolo“.

Originalni naslov: Just a Gigolo. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Kad Merad, Anne Charrier, Léopold Moati. Reditelj: Olivier Baroux.

Tabaluga

Mladi zmaj, Tabaluga, živi sa ocem koji ga je usvojio, gavranom Kolkom na živopisnom Grenlandu.

Pošto nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć pravog, odraslog zmaja. Ali Tabaluga je poslednji primerak svoje vrste. Jedini drugar koga ima je brbljiva bubamara Bali. Jednog dana, Tabalugu i Balija namamiće na Island, na kome vlada zli gospodar Arktos.

Kada tu upozna prelepu ledenu princezu Lili, desiće se ljubav na prvi pogled. Lili će odvesti Tabalugu da upozna Arktosa, ne sluteći da Arktos želi da uništi sve zmajeve, kako bi zaledio Grenland. Lili će pomoći Tabalugi i Baliju da pobegnu sa Islanda. Zahvaljujući snazi njihove ljubavi, Tabaluga će naučiti da bljuje vatru.

Da bi osujetili Arktosov zli plan i spasili Grenland od njegove armije polarnih medveda, Tabaluga i Lili moraće da udruže snage i drže se zajedno, kao vatra i led.

Originalni naslov: Tabaluga – Der Film. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: Nemačka / 2018. Žanr: animirani, porodični. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelji: Sven Unterwaldt, Toby Genkel.

Ortaci na točkovima

Kada dobroćudni vozač Ubera po imenu Stu pokupi putnika za kog se ispostavi da je policajac koji je na tragu brutalnom ubici, on upada u mučno iskušenje tokom kog očajnički pokušava da zadrži svoju pamet, svoj život i svoju ocenu od pet zvezdica.

Akcione fore ponovo su u prvom planu, a najbolje ih na veliko platno prenose dva nespojiva karaktera Vik i Stju primorana na dugu vožnju Uberom i zajedničku borbu protiv kriminala.

Reditelj Majkl Dauz poznat po komediji „Siledžija“ (Goon) iz 2011. godine poverio je ovaj put glavne uloge dvojici poznatih glumaca Kumailu Nandžijaniju ujedno i aktuelnom američkom stand up komičaru kao i Dejvu Bautisti, glumcu i profesionalnom rvaču.

Najviše humora u filmu proizilazi iz razlike između Vika i Stjua, dva lika koji ne mogu više od ovoga biti drugačiji. Stju je osećajan i sklon je da zaplače, a Vik je mišićav i misli da su osećanja za žene i decu ispod tri godine. Čim napuni četiri godine vreme je da od deteta postane muškarac. Između njih dvojice prisutan je generacijski jaz, jer Stju je milenijalac koji živi na socijalnim mrežama dok Vik ne zna šta je uopšte „Snepčet“.

Reditelj Dauz rekao je u jednom od intervju za producente Studija 20th Century Fox: „Mislim da je mnogo akcionih komedija koje su ili veoma smešne, a u kojima je akcija zapostavljena ili obratno akcija je dobra, a komedija trpi. Mislio sam da možemo da snimimo film koji ide u oba pravca“.

Originalni naslov: Stuber. Dužina trajanja filma: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: komedija, akcija. Uloge: Dave Bautista, Kumail Nanjiani, Betty Gilpin, Natalie Morales, Mira Sorvino. Reditelj: Michael Dowse.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.