Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (18. jul 2019)
Novi filmovi u bioskopima (18. jul 2019): Projekat Kolibri
Novi filmovi u bioskopima (18. jul 2019): Projekat Kolibri

Novi filmovi u bioskopima (18. jul 2019)

Projekat Kolibri, Čelično nebo 2, Ibica, Čarobne noći – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 18. jula 2019. godine.

Film Kralj lavova predstavili smo prošle nedelje.

Projekat Kolibri

Ovaj film otkriva krajnje granice našeg sve digitalnijeg sveta.

Rođaci iz Njujorka Vinsent i Anton su igrači u visoko rizičnoj igri u kojoj se pobeda meri u milisekundama. A koji je njihov san? Da izgrade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bi ih učinio milionerima.

Ali, ništa nije jednostavno za ovaj čudan par. Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant i zajedno guraju jedan drugog, kao i sve druge do prelomne tačke s njihovom besmislenom avanturom.

Neko ko im stalno staje na put je njihova bivša šefica Eva Tores, moćna i manipulativna koja se neće zaustaviti ni pred čim.

Originalni naslov: The Hummingbird Project. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Države i godina proizvodnje: Belgija, Kanada / 2018. Žanr: triler. Uloge: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek. Reditelj: Kim Nguyen.

Čelično nebo 2

„Čelično nebo 2“ je finsko-nemačka naučno fantastična akciona komedija i nastavak popularnog filma „Čelično nebo“ iz 2012. Film je režirao Timo Vuorensola, a autorsku muziku za film i ovoga puta priredio je slovenački bend Laibach.

Novi nastavak smešten je u 2047. godinu, 29 godina pošto je nuklearni rat između Zemlje i nacista na Mesecu uništio uslove za život na Zemlji.

Poslednji preživeli Zemljani napali su Neomeniju, bivšu nacističku bazu na tamnoj strani Meseca, gde se bore u koegzistenciji s nacistima koji žive u toj bazi u kojoj je zvanična religija džobsizam, formirana oko mišljenja Stiva Džobsa. Podstaknuti ovim napadom, nacisti se nakon duge faze mirovanja spremaju za osvajanje sveta.

Ovo je divlja avantura, u stilu Indijane Džouns, koja će zabaviti, ali i šokirati i iznenaditi gledaoce.

Produkcijski budžet filma je skoro 20 miliona evra, ali kako navode iz produkcije, ovo ne bi bilo moguće da nije bilo publike i fanova jer je za ovaj film pokrenuta crowdfunding kampanja, a osim novca, podrška fanova bila je od neprocenjive važnosti za produkciju i umetnički tim.

Jedan od upečatljiviih momenata je i taj kada je tokom snimanja 330 fanova iz celog sveta sletelo u Belgiju, kako bi ih kao statiste u filmu pojeo dinosaurus.

Originalni naslov: Iron Sky The Coming Race. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Države i godina proizvodnje: Belgija, Finska, Nemačka / 2019. Žanr: akcija, komedija, naučna-fantastika. Uloge: Udo Kier, Julia Dietze, Lara Rossi, Vladimir Burlakov, Tom Green. Reditelj: Timo Vuorensola.

Ibica

Filip, koji je navikao na mirno more na severu Francuske, ne zna šta ga je snašlo kada ode u Ibicu.

Razvedeni Filip tek je upoznao razvedenu Kerol. Zaljubio se do ušiju i spreman je da učini bilo šta kako bi proveo vreme sa Kerol, čak iako to znači da mora da povede njena dva tinejdžera na letovanje sa njima.

On pravi dogovor sa najstarijim sinom – ako on diplomira, može da izabere destinaciju za njihov godišnji odmor.

Originalni naslov: Ibiza. Dužina trajanja filma: 87 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Christian Clavier, Mathilde Seigner, Leopold Buchsbaum, Pili Groyne, Joey Starr. Reditelj: Arnaud Lemort.

Čarobne noći

Čuveni filmski producent je pronađen mrtav u reci Tibar. Glavni osumnjičeni su troje mladih ambicioznih scenarista.

Tokom jedne noći u policijskoj stanici, oni prolaze kroz burno, emotivno i ironično putovanje ulicama Rima, u bolnom završetku veličanstvene ere velike italijanske kinematografije.

Originalni naslov: Notti magiche. Dužina trajanja filma: 125 minuta. Država i godina proizvodnje: Italija / 2018. Žanr: komedija. Uloge: Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere, Giancarlo Giannini, Roberto Herlitzka, Ornella Muti. Reditelj: Paolo Virzi.

(danubeogradu.rs)