Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Bečki vatrogasci kolegama iz Srbije poklonili vozilo
Bečki vatrogasci kolegama iz Srbije poklonili vozilo (foto: Claude Brauchbar, WH Media)
Bečki vatrogasci kolegama iz Srbije poklonili vozilo (foto: Claude Brauchbar, WH Media)

Bečki vatrogasci kolegama iz Srbije poklonili vozilo

Bečki vatrogasci poklonili su vatrogasno vozilo kolegama iz Vatrogasnog društva opštine Žagubica.

U Beču je održana primopredaja vozila u kojoj su učestvovali član gradskog veća Beča zadužen za privredu i finansije Peter Hanke i šef za vanredne situacije specijalnih vatrogasnih jedinica Beča Gerald Hilinger.

Vatrogasno vozilo je u ime Vatrogasnog društva opštine Žagubica preuzeo komandir Vatrogasne jedinice Radiša Simeonović.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti dugogodišnje saradnje između dva grada, Beča i Beograda, a ujedno i najava za predstojeću posetu Petera Hankea Beogradu.

– Politička i privredna saradnja između Austrije i Srbije predstavlja okosnicu saradnje Istoka i Zapada i veoma je važna za Beč. Austrija je jedan od najvećih investitora u Srbiji, a poslednjih decenija je veliki broj građana Srbije svoj dom pronašao u Beču. Zbog toga mi je velika čast što se saradnja naše dve zemlje produbljuje i što se naša poseta Beogradu baš na ovaj način najavljuje – izjavio je Hanke.

Peter Hanke će se u okviru posete Beogradu sastati sa gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem, kao i sa zamenikom gradonačelnika, Goranom Vesićem.

U petak će prisustvovati konferenciji „Susret Beograda i Beča“ na kojoj će biti predstavljen rad Privredne agencije Beča. Posle konferencije član gradskog veća Grada Beča posetiće i Naučno-tehnološki park u Beogradu. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.