Naslovna » Izlasci » Sport » Igraj za 10: Humanitarni turnir u basketu na Adi Ciganliji
Igraj za 10: Humanitarni turnir u basketu na Adi Ciganliji
Igraj za 10: Humanitarni turnir u basketu na Adi Ciganliji

Igraj za 10: Humanitarni turnir u basketu na Adi Ciganliji

Za vikend, 24. i 25. avgusta, na centralnim terenima Ade Ciganlije biće održan humanitarni turnir u basketu „Igraj za 10„.

Bivši studenti FON-a, članovi studentske organizacije FONIS, organizuju ovaj turnir čiji je cilj prikupljanje sredstava za stacionar u Lipovici. Stacionar je deo Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Profesor dr Cvetko Brajović“ u Beogradu, jedine ustanove te vrste, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

– Svetsko prvenstvo u košarci počinje uskoro, a kako smo mi zemlja košarke, a odnedavno i IT zemlja, mogli bismo da spojimo te dve stvari i da pritom nekome pomognemo – kažu bivši članovi studentske organizacije FONIS, sada uspešni IT stručnjaci.

Prijave za turnir u basketu (3+1) trajaće do 20. avgusta ili do popunjavanja mesta.

– Pre svega želimo da okupimo IT kompanije, ali pravo učešća imaju svi oni koji su spremni da ostave svoje računare i u svoje spretne prste umesto tastature uzmu loptu. Pozivamo sve vas, bez obzira na pol, koji ste spremni da uz zabavu, igru i druženje učinite dobro delo – izjavio je Nemanja Čedomirović, član organizacionog tima.

Igraj za 10 – igraj za zavod

Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Profesor dr Cvetko Brajović“ u Beogradu je jedina ustanova te vrste, ne samo u Srbiji već i u regionu. Zavod ima i svoj stacionar u Lipovici, u kojem deca borave zajedno sa roditeljima, dok se ne završi dijagnostika, ali i tokom rehabilitacije.

Zavod je specijalizovana zdravstvena ustanova koja se bavi prevencijom, dijagnostikom, habilitacijom i rehabilitacijom dece i odraslih osoba sa različitim teškoćama u psihofiziološkom i govorno-jezičkom funkcionisanju.

Godišnje kroz Zavod prođe oko 15.000 pacijenata. Međutim, ovoj ustanovi za savremeni rad sa pacijentima nedostaje mnogo toga.

Pored savremenih sredstava za terapiju, deci koja tamo borave, nedostaju i osnovni uslovi za život i boravak dok su na lečenju. Od klima uređaja kako leti ne bi spavali na temperaturi od 40+ stepeni, do grejanja zimi da se ne smrzavaju.

Ideja je da ovaj turnir bude samo prvi korak u prikupljanju sredstava za opremanje i modernizaciju ovog stacionara.

Više o samom turniru, prijavama za učešće i ostale detalje možete pročitati na zvaničnom sajtu turnira. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.