Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (29. avgust 2019)
Novi filmovi u bioskopima (29. avgust 2019): Delirijum tremens
Novi filmovi u bioskopima (29. avgust 2019): Delirijum tremens

Novi filmovi u bioskopima (29. avgust 2019)

Delirijum tremens, Pad anđela, Navijačice – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 29. avgusta 2019. godine.

Animirani film Velika avantura premijerno će biti prikazan u subotu, 31. avgusta, a horor To: Drugo poglavlje premijerno će biti prikazan u sredu, 4. septembra 2019. u nekoliko bioskopa. I ova dva filma predstavljamo u ovom pregledu.

Film Umetnost vožnje po kiši najavili smo prošle nedelje.

Delirijum tremens

Posle premijere na FEST-u i u Novom Sadu, novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića je konačno u beogradskim bioskopima.

U glavnoj ulozi gledaćemo Tihomira Stanića (koji ređa nagrade na festivalima ove godine za ovo maestralno tumačenje uloge) kao Dagija – čuvenog glumca preopterećenog velikim brojem predstava i snimanja, koji spas traži u alkoholu.

Kada usled delirijum tremensa završi u bolnici, deliće sobu sa Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredeom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza.

Ova tragikomična priča odvešće nas do psihodrame, uz pomoć koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.

Originalni naslov: Delirijum tremens. Dužina trajanja filma: 112 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2019. Žanr: komedija, drama. Uloge: Tihomir Stanić, Gorica Popović, Anita Mančić, Igor Đorđević, Dragan Petrović. Reditelj i scenarista: Goran Marković.

Pad anđela

Treće poglavlje filmske franšize koja je započela Padom Olimpa i nastavila se Padom Londona s Džeraldom Batlerom i oskarovcem Morganom Frimanom u glavnim ulogama.

U ovom nastavku agentu Beningu je namešten pokušaj atentata na predsednika iz čega će morati da izvuče agenciju i FBI dok pokušava da otkrije stvarnu pretnju.

Originalni naslov: Angel Has Fallen. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, triler. Uloge: Gerard Butler, Morgan Freeman, Holt McCallamy, Tim Blake Nelson, Danny Huston. Reditelj: Ric Roman Waugh.

Navijačice

Starije žene formiraju grupu navijačica u penzionerskoj zajednici i time pokazuju da nikada nije kasno da ostvarite svoj san.

Marta dolazi u ovu zajednicu „da umre“ ali brzo stiče prijateljice, Šeril, Oliv i Elis, koje su je podstakle da ostvari želju iz mladosti: da bude u grupi navijačica…

Originalni naslov: Poms. Dužina trajanja filma: 91 minut. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Diane Keaton, Pam Grier, Rhea Perlman, Jackie Weaver. Rediteljka: Zara Hayes.

Velika avantura

Neverovatna priča počinje kada roda spletom nesrećnih okolnosti dostavi bebu pandu na pogrešnu adresu. Roda jednostavno zameni adresu porodice pandi s porodicom medveda.

I tada meda, koji sve u životu radi na ispravan način, odluči da organizuje ekspediciju kako bi bebu dostavio roditeljima.

U toj velikoj avanturi nije sam: društvo mu prave brbljivi pelikan, plašljivi vuk, romantični tigar… Zajedno se suočavaju s puno izazova ali su uporni u nameri da spoje porodicu pandi.

Originalni naslov: The Big Trip. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Države i godina proizvodnje: Rusija, SAD / 2019. Žanr: animirani, porodični, komedija. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Rediteljka: Natalia Nilova.

To: Drugo poglavlje

Hvaljeni hit To iz 2017. pokosio je bioskopske blagajne i zaradio više od 700 miliona dolara širom sveta, redefinisao žanr, postao deo opšte kulture i postao horor film s najvećom zaradom u istoriji.

Pošto se zlo vraća svakih 27 godina u grad DerI u Mejnu, To: Drugo poglavlje spaja likove koji su otišli svojim putem posle gotovo tri decenije.

Originalni naslov: It Chapter Two. Dužina trajanja filma: 165 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain. Reditelj: Andy Muschietti.

(danubeogradu.rs)