Naslovna » BG servis » Stajsko đubrivo + visoke temperature = neprijatno u Beogradu
Neprijatni mirisi u Beogradu
Neprijatni mirisi u Beogradu

Stajsko đubrivo + visoke temperature = neprijatno u Beogradu

Stajsko đubrivo, visoke temperature pa i povlačenje vode u koritima reka i kanala doprineli su da nam bude veoma neprijatno u Beogradu.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje saopštili su da se neprijatni mirisi najviše osećaju na obodima grada jer se na široj teritoriji prestonice nalaze velika poljoprivredna dobra (sa ekstenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom) na kojima se primenjuju mere đubrenja zemljišta.

– Uglavnom se radi o prirodnim đubrivima koje su lako isparljive. Važno je istaći da to nisu materije koje potiču iz prljavih tehnoloških procesa, niti se radi o toksičnim gasovima. Njihovo trajanje je ograničeno i sa promenom meteoroloških prilika doći će do nestanka neprijatnih mirisa – ističe se u saopštenju.

Po prognozi RHMZ Srbije do utorka, 13. avgusta, vreme se neće menjati u Beogradu: biće veoma toplo sa temperaturama do 37 stepeni. (Beoinfo / danubeogradu.rs)

2 komentari

  1. ma kakvo stajsko djubrivo. stajsko djubrivo mirise na selo i ne tera me da zapusim nos. a ovo brate smrdi na ljudska g… i izaziva gadjenje. moram prozore da zatvaram pre podne, iako je ok temperatura, da mi ne ulazi smrad. mi smo malo cudan narod, gradimo nebodere i ekskluzivna naselja i busamo se u prsa kako dolaze investitori bla bla bla a nema nikog da se seti da resi ovaj osnovni problem kanalizacije… meni je cudno sto smo jos uopste zivi! to kao da se sminkas i sredjujes nokte i frizuru a ceo zivot sedis u pelenama punim g…

  2. Slažem se, kakvo crno stajsko Ä‘ubrivo… pokuÅ¡avaju da svale krivicu na sela, kakva glupost, pa nema njiva pored Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.