Naslovna » Izlasci » Akcije » Beogradska Nedelja ponosa: Ne odričem se
Beogradska Nedelja ponosa
Beogradska Nedelja ponosa

Beogradska Nedelja ponosa: Ne odričem se

Od 9. do 15. septembra 2019. u Beogradu će biti održana Nedelja ponosa uključujući i šetnju pod sloganom „Ne odričem se“.

Više od šezdeset događaja će biti organizovano a u centru pažnje biće porodice LGBT+ zajednice, kao i najugroženije grupe unutar nje.

Filmski program „Pride Week“ biće održan u maloj sali Kinoteke u Uzun Mirkovoj od 10.00 do 14. septembra a program pogledajte OVDE.

Tokom manifestacije, u Prajd info centru biće omogućeno besplatno i brzo testiranje na HIV, svakoga dana od 15.00 do 18.00. Uz testiranje uključeno je i savetovanje sa stručnim licima o polno prenosivim bolestima i sigurnom seksu. Testiranje se odvija u sigurnim uslovima, anonimno, a rezultati su gotovi u roku od 20 minuta.

Na raznim lokacijama biće organizovane izložbe, razgovori, tribine, predstave, radionice, panel diskusije, žurke, performansi.

Poslednjeg dana, 15. septembra, biće organizovana i šetnja Belgrade Pride. Od 16.00 na Trgu Slavija je okupljanje, a šetnja počinje u 17.00. Prolazi se pored nadležnih institucija za unapređenje položaja LGBTI+ zajednice kojima se već godinama upućuju zahtevi koji se pre svega tiču donošenja novih zakona i efikasnije i doslednije primene postojećih.

Šetnja počinje na Trgu Slavija, ulicom Kralja Milana, prolazi pored Prajd info centra, nakon čega skreće prema Trgu Nikole Pašića pored Igumanove palate. Posle prolaska pored Skupštine grada Beograda i Narodne skupštine, povorka skreće u ulicu Kneza Miloša kojom nastavlja do zgrade Vlade Republike Srbije. Nakon kratkog obraćanja pred Vladom, Prajd produžava do parka Manjež, gde se održava žurka na otvorenom i muzički program koji traju do 23.00.

Ceo program pogledajte na ovom linku.

Manifestaciju priređuje nekoliko organizacija: Parada ponosa Beograd, Da se zna!, Geten, CRD, YiHR, Grupa „Izađi“, Heartefact. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.