Naslovna » Izlasci » Pozorište » Moj otac Vuk Karadžić – 60. izvođenje
Muzej Vuka i Dositeja: Multimedijalni igrokaz "Moj otac Vuk Karadžić"
Muzej Vuka i Dositeja: Multimedijalni igrokaz "Moj otac Vuk Karadžić"

Moj otac Vuk Karadžić – 60. izvođenje

U nedelju, 15. septembra 2019. od 12.00, 60. put će biti izveden multimedijalni program „Moj otac Vuk Karadžić„.

U Muzeju Vuka i Dositeja time će početi treća sezona ovog programa u trajanju od 40 minuta, koji će se održavati dva puta mesečno.

Dirljivu životnu ispovest Vukove ćerke, Mine Karadžić, u svom prepoznatljivom stilu interpretira glumica Ljiljana Jakšić, prenoseći zanimljivosti iz privatnog života, porodične poteškoće i priče o najznačajnijim događajima i ličnostima koje su, svojevremeno, okruživale Vuka Karadžića i oblikovale njegov život i stvaralaštvo.

Monodrama „Moj otac Vuk Karadžić“ obogaćena je i prikazivanjem dokumentarnog materijala, porodičnih fotografija, kao i taktovima starogradskih muzičkih numera, tako da u potpunosti dočarava vreme o kome Mina pripoveda. Savremeni audio-vizuelni efekti oživljavaju prostor ovog kultnog zdanja.

Po završetku programa posetioci mogu da obiđu stalnu muzejsku postavku koju čine lični predmeti Vuka i Mine Karadžić, porodično stablo i bogata zbirka fotografija porodice Karadžić.

Ulaznice u iznosu od 400 dinara su u prodaji na blagajni Muzeja Vuka i Dositeja u Gospodar Jevremoj 21. (danubeogradu.rs)