Naslovna » Izlasci » Sport » Rolerijada Plus 2019
Rolerijada Plus 2019 (foto: rolerijada.rs)
Rolerijada Plus 2019 (foto: rolerijada.rs)

Rolerijada Plus 2019

U subotu, 28. septembra 2019. od 9.30, u Ulici Kralja Milana, od Slavije do Terazija na svakih 200 metara, biće održana Rolerijada Plus 2019.

Organizatori sportske ali i zabavne manifestacije predvideli su pet takmičarskih zona, šest rekreativnih zona, četiri zabavne zone i jedan zabavni park!

Biće održana humanitarna akcija, nova trka za decu predškolskog uzrasta na sto metara. Tu su i standardne trke za decu od sedam do deset godina na 500 metara i trke za starije.

Takozvane Masovne trke činiće trke na rolerima, balans biciklima, trke na biciklima sa dva pomoćna točka, dečjim biciklima i trotinetima.

Na binama će učestvovati dečji horovi, biće priređen plesni spektakl „Belgrade Dance Fusion„, Teenage Rock’n’Roll na Andrićevom vencu, dečje predstave na Cvetnom trgu.

Rolerijada plus će trajati do 15.00, a za to vreme će u Kralja Milana i okolnim ulicama biti zatvoren saobraćaj.

Na OVOM LINKU pronađite više informacija. (danubeogradu.rs)

Izmene u javnom gradskom prevozu

Tokom održavanja manifestacije 22. Beogradska rolerijada 2019, u ulicama Terazije, Kralja Milana i Kolarčeva, od 27. septembra u 20.00 do 30. septembra u 4.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

  • Trolejbuske linije 21, 22 i 29 i autobuska linija 31 saobraćaju od perifernih terminusa do Trga Slavija i nose oznaku 21L, 22L, 29L i 31L.
  • Privremena autobuska linija 22A se ukida, a vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraća delimično izmenjenom trasom: u smeru prema Dorćolu ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiće stajalište „Dom omladine“, dok u smeru prema gradu saobraćaju ulicama Francuska, kroz terminus „Trg republike“, Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristite stajalište „Trg republike“ koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.
  • Autobuske linije 32E, 43 i 96 će saobraćati na skraćenoj trasi do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)“ i nosiće oznake 32EL, 43L i 96L i za iste se uspostavlja privremeno stajalište preko puta postojećeg u ulici Jovana Avakumovića.
  • Autobusi sa linije 27 će, u smeru ka Trgu republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, terminus „Trg republike“.
  • Minibus linija E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, Cara Dušana i dalje redovnom trasama, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.