Naslovna » Izlasci » Akcije » Samo ne autom: Parking Day
Samo ne autom: Parking Day
Samo ne autom: Parking Day

Samo ne autom: Parking Day

U okviru akcije „Samo ne autom“ danas, 20. septembra 2019, biće održana manifestacija Parking Day u Ulici Kraljevića Marka 4.

Za učesnike „Samo ne autom“ i prijatelje, članovi UG „Ulice za bicikliste“ pripremili su osveženje, slatkiše, slaniše i muziku od 16.00 do 19.00 ispred Kulturnog centra Magacin, na skvotovanom parking mestu.

– Važno je samo da se na posao ne ide autom, već biciklom, peške ili javnim prevozom. Manifestacija Parking day održava se širom planete tokom Nedelje mobilnosti i pokazuje nam kako se parking prostor može iskoristiti bolje od mesta za ostavljanje četvorotočkaša – kažu biciklisti iz Udruženja i dodaju:

– Iako gradski čelnici već deceniju ponavljaju kako „Beogradu nedostaje 10.000 parking mesta“, zanemaruje se činjenica da ta parking mesta plaćamo svi, time što ostajemo bez trotoara, parkova, igrališta za decu i prostora za sport i razonodu, dok ceo centar grada postaje ogromno toplotno ostrvo zbog viška asfalta. Ovom akcijom Ulice za bicikliste ukazuju da je parkinge potrebno graditi pod zemljom, i da cena parkiranja treba da bude komercijalna, a ne socijalna kategorija.

U toku je Evropska nedelja mobilnosti o kojoj smo pisali OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.