Naslovna » Izlasci » Festivali » 4. Festival muzičkog filma u Art bioskopu Kolarac
4. Festival muzičkog filma u Art bioskopu Kolarac
4. Festival muzičkog filma u Art bioskopu Kolarac

4. Festival muzičkog filma u Art bioskopu Kolarac

Od 30. oktobra do 3. novembra 2019, u Art bioskopu Kolarac biće organizovan 4. Festival muzičkog filma pod nazivom „Paralel Vision“.

Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja.

Među igranim filmovima je biopik o poslednjim danima džez legende Četa Bejkera („Moje ludo srce„) koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajt motiv muzika kultne britanske grupe The Clash („London Town„), koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma „London Calling“ ovog sastava.

Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako će publika imati priliku da na velikom platnu pogleda priču o kontroverznim segmentima života Majkla Džeksona („Napuštajući Nedođiju 1 i 2), nagrađenu prestižnim Emijem za 2019.

Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija („Chuck Berry„), zatim australijskog benda Goubitvins („The Go Betweens – Baš ovde„), kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe The Clash, Džoa Stramera („Joe Strummer on the Run„).

Deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba (Cavern club) za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnih Buba – The Beatles, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena („The Rolling Stone – Priče sa ivice1 i 2). Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu „Gde su se otkotrljali rok magazini?“.

Projekcije se odvijaju svakog dana od 18.30 i 20.30, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine. (danubeogradu.rs)

4. Festival muzičkog filma – program

Zadužbina Ilije M. Kolarca – Art bioskop Kolarac
Studentski trg 5

Sreda, 30. oktobar 2019.
18.30… My Foolish Heart + kratki film „Nursery Rhymes“
20.30… Leaving Neverland, Part I

Četvrtak, 31. oktobar 2019.
18.30… The Go-Betweens: Right Here
20.30… Leaving Neverland, Part II

Petak, 1. novembar 2019.
18.30… Rolling Stone: Stories From The Edge, Part I
20.30… The Cavern Club: The Beat Goes On + kratki film „Paul Is Dead“

Subota, 2. novembar 2019.
18.30… Rolling Stone: Stories From The Edge, Part II
20.30… Chuck Berry + kratki film „Richard Twice“

Nedelja, 3. novembar 2019.
18.30… I Need A Dodge – Joe Strummer On The Run
20.30… London Town

loading...

Jedan komentar

  1. Ovo je sramota!!! Vec je dokazano da su „dokazi“ iz LN DOKUMENTARCA , a ne muzickog filma lazni! Razumem da ovako i jedino moze neko da dodje na vas ,,Filmski festival“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.