Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: najbolja evropska destinacija 2019. godine
Beč: najbolja evropska destinacija 2019. godine (foto: Martina Baljak)
Beč: najbolja evropska destinacija 2019. godine (foto: Martina Baljak)

Beč: najbolja evropska destinacija 2019. godine

Časopis „Condé Nast Traveler„, na svojoj internet stranici, proglasio je Beč najboljom evropskom destinacijom 2019. godine.

Na listi „Najbolji veliki gradovi“ koja predstavlja najomiljenije gradove na planeti ta putovanja, glavni grad Austrije je na zavidnom četvrtom mestu iza Tokija, Kjota i Singapura. Iza Beča nalaze se Osaka, Kopenhagen, Amsterdam, Barselona, Taipei i Sidnej.

Bilo da su u pitanju istorija, filozofija ili muzika, Beč svojom raznovrsnom kulturnom ponudom privlači posetioce iz celog sveta. „U Beču možete da posetite četiri muzeja dnevno, ali uvek će vam preostati još nešto da se vidi.

Po najvećoj ciči zimi možete uživo da pratite prenos predstave na zgradi Državne opere. „Čak i tada će uvek biti gužva”, navodi se u članku magazina.

Ugledni magazin „Condé Nast Traveler“ dodeljuje Nagradu čitalaca više od 30 godina, a ove godine je od 1. aprila do 30. juna ukupno 600 hiljada čitalaca američkog i britanskog izdanja glasalo za svoje omiljene destinacije, hotele i znamenitosti. (EuroComm)