Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Milovan Mračević – Tri želje mačka Miška
Kreativni centar: Milovan Mračević - Tri želje mačka Miška
Kreativni centar: Milovan Mračević - Tri želje mačka Miška (foto: promocija knjige)

Kreativni centar: Milovan Mračević – Tri želje mačka Miška

Danas je održana promocija nove slikovnice „Tri želje mačka Miška“ autora Milovana Mraćevića i ilustratora Mladena Anđelkovića.

Na Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“ bibliotekarke Jasna Brkić i Biljana Petrović dočarale su priču o mačku Mišku pomoću pozorišta senki, a sa prvacima OŠ „Drinka Pavlović“ razgovarali su autor knjige, kao i Anđelka Ružić, urednica Kreativnog centra koji je izdavač slikovnice.Kreativni centar: Milovan Mračević - Tri želje mačka Miška

Mačak Miško je živeo u jednom malom i mirnom vojvođanskom selu. Tu su ga svi mazili i pazili, a ponajviše gazda Bora, koji ga je voleo kao rođenog sina. Ali našem Mišku to nije bilo dovoljno i stalno je maštao o uzbudljivom životu, punom avantura. A onda se pojavila čarobna mišica i ponudila da mu ispuni tri želje…

Junak ove slikovnice mačak Miško imao je velike ambicije i snove. I pored pažnje i ljubavi kojima je bio okružen, on je žudeo za avanturom i nekim dalekim krajevima gde bi bio neko drugi, neko ko je veliki i važan.

Ipak, kada mu je čarobna mišica ispunila tu želju, našao se pred sasvim neočekivanim izazovima. Oni su bili tu da ga nauče nekim važnim životnim lekcijama.

Autor Milovan Mračević s mnogo simpatija priča ovu priču o lakomislenom i uobraženom mačku. Na svakoj stranici on ga iznenađuje nekim novim i neočekivanim preokretom priređujući deci tako mnogo smeha i zabave i ujedno im prenoseći lepu i plemenitu poruku: da je u životu važno da budemo ono što jesmo i da cenimo ono što kod kuće imamo. Posebno ako je to što imamo ljubav porodice i prijatelja.

Razigran duh ove slikovnice prate podjednako vesele i razigrane ilustracije Mladena Anđelkovića, u kojima će uživati i deca i odrasli.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.