Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Školski dan na 64. Sajmu knjiga
Školski dan na 64. Sajmu knjiga (foto: Beogradski sajam)
Å kolski dan na 64. Sajmu knjiga (foto: Beogradski sajam)

Školski dan na 64. Sajmu knjiga

Školski dan na 64. Sajmu knjiga na Beogradskom sajmu otvorio je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja.

Na ovaj dan učesnici tradicionalno predstavljaju programe namenjena đacima, profesorima, bibliotekarima.

Šarčević je napomenuo da bez gužve koju prave najmlađi ljubitelji knjige, Sajam knjiga ne bi bio ono što jeste.

– Školarci od ušteđenog džeparca ovde kupuju knjige koje kasnije između ostalog poklanjaju i svojim roditeljima. Svi sektori obrazovanja danas na Sajmu knjiga na inovativan način predstavljaju svoja izdanja. Imamo štandove sa novim predškolskim programima koji su moderni pod nazivom ‘Godine uzleta’. Postoje različiti programi ministarstva koje vodim, od učeničkog zadrugarstva, školovanja za demokratičnost, medije i komunikacije. Kroz srednje obrazovanje biće predstavljeni programi dualni modeli školovanja – kazao je Šarčević.

On je naveo da će na Sajmu knjiga biti predstavljene i obrazovne ustanove koje imaju odličan pristup internacionalizaciji svojih programa.

Ministar je naglasio da će posebno interesovanje školske dece i njihovih predavača privući sadržaju izdavača koji štampaju knjige za škole.

– Neki od tih izdavača dobili su sjajne nagrade na sajmu knjiga u Frankfurtu. To su svakako sjajni evropski udžbenici koji su se našli u našem obrazovnom sistemu – kazao je Šarčević i pozvao decu da uživaju u svemu što „Školski dan“ na Sajmu knjiga pruža.

Tokom Školskog dana, kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, cena kolektivne ulaznice je 150 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po započetom satu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.