Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (12. decembar 2019)
Novi filmovi u bioskopima (12. decembar 2019): Abigejl
Novi filmovi u bioskopima (12. decembar 2019): Abigejl

Novi filmovi u bioskopima (12. decembar 2019)

Abigejl, Ederlezi Rising, Crni Božić, Umeš li da čuvaš tajnu? – to su novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od 12. decembra 2019.

Filmove Ajvar i Džumandži: Sledeći nivo predstavili smo prošle nedelje.

Film Revolt Aleksandra Rajkovića premijerno će biti prikazan u Dvorani Kulturnog centra Beograda, 12. decembra 2019. od 21.00. Film Star Wars – Uspon Skajvokera premijerno će biti prikazan 18. decembra u nekoliko bioskopa. Oba filma predstavljamo u ovom pregledu.

Abigejl

Posle domaće premijere na filmskom festivalu Kids Fest, Abigejl će se prikazivati u većini domaćih bioskopa.

Mlada devojka Abigejl živi u gradu čije su granice zbog epidemije misteriozne bolesti već godinama zatvorene. Njen otac bio je jedan od zaraženih i odveden je kada je ona imala šest godina.

U borbi s moćnicima, kako bi pronašla svog oca, Abigejl saznaje da je njen grad pun magije i u sebi otkriva izvanredne sposobnosti.

Originalni naslov: Abigail. Dužina trajanja filma: 110 minuta. Države i godina proizvodnje: Rusija, SAD / 2019. Žanr: avantura, fantazija. Uloge: Tinatin Dalakishvili, Eddie Marsan, Rinal Mukhametov. Reditelj: Aleksandr Boguslavskiy.

Ederlezi Rising

Ederlezi Rising je uzbudljiva naučno-fantastična priča smeštena u bliskoj budućnosti, o prvoj misiji na Alfa Kentauri koju preduzima multinacionalna Ederlezi korporacija.

Ederlezi angažuje Milutina, jugoslovenskog kosmonauta, a kao družbenicu mu dodeljuje Nimani – ženskog androida programiranog da ispuni sve Milutinove želje. Kada mu dosade beskonačne seksualne igre i Nimanino unapred programirano ponašanje, Milutin rešava da ponovo pokrene Nimanin operativni sistem, i pokuša da je pretvori u ličnost. Stvari izmiču kontroli. I tehnološki i emotivno.

Originalni naslov: Ederlezi Rising. Dužina trajanja filma: 87 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2019. Žanr: naučna-fantastika. Uloge: Sebastian Cavazza, Stoya, Marusa Majer. Reditelj: Lazar Bodroža.

Crni Božić

Od 12. decembra u bioskopima će se prikazivati rimejk čuvenog kanadskog slešer filma iz 1974. godine.

Ukratko: grupu studenata, za vreme njihovog božićnog raspusta, počinje da prati nepoznat čovek i da ih ubija jednog po jednog… Božić i horor – nije nespojivo!

Originalni naslov: Black Christmas. Dužina trajanja filma: 98 minuta. Države i godina proizvodnje: Novi Zeland, SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Imogen Poots, Brittany O’Grady, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Cary Elwes. Rediteljka: Sophia Takal.

Umeš li da čuvaš tajnu?

Romantična komedija u pravom trenutku!

Mlada marketinška asistentkinja u velikoj korporaciji, Ema, vraća se sa prvog i još neuspešnog poslovnog putovanja. Ulazi u avion, a kad nastanu prve turbulencije, potpuno je obuzima strah. Preplašena, ispriča sve svoje tajne potpunom strancu koji sedi do nje.

Turbulencije prestaju, avion sleće, a Ema sutradan sutradan ponovo sreće svog saputnika i to u firmi u kojoj je zaposlena. Naime, on je njen novi šef…

Originalni naslov: Can You Keep a Secret? Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: komedija, romantični/ljubavni. Uloge: Alexandra Daddario, Tyler Hoechlin, Laverne Cox. Rediteljka: Elise Duran.

Revolt

Priča prati grupu beogradskih gubitnika, mladića bez perspektive, koji nezadovoljni svojim životima odlučuju da podignu revoluciju. U ovoj drami sa elementima komedije, mladi se pozivaju na pobunu, buđenje i promenu svojih života.

Do sukoba са policijom dolazi na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega upadaju u Skupštinu Srbije za vreme zasedanja. Kako strani mediji prenose ove događaje, tako se prenosi i ideja revolta među mladima širom sveta.

Aleksandar Rajković, režiser filma, ovim povodom je izjavio: „Film je urađen kao protest protiv sistema u našoj zemlji koji forsira mediokritete, a talentovanim ljudima ne da mogućnost da se iskažu. Nije stvar u tome ko je na vlasti, već u promeni bolesnog sistema, jer je to jedini način da se spreči odlazak mladih iz zemlje. Na premijeru ovog filma posle devet godina gledam kao na neku vrstu eksperimenta“.

Originalni naslov: Revolt. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2010-2019. Žanr: drama, komedija. Uloge: Milan Vučković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Pavle Jerinić, Miloš Pjevač, Dara Džokić. Reditelj: Aleksandar Rajković.

Star Wars – Uspon Skajvokera

Lucasfilm i reditelj Džej Džej Abrams još jednom su udružili snage kako bi publiku poveli na epsko putovanje kroz daleku galaksiju u filmu Star Wars – Uspon Skajvokera.

Ovaj film je zaključak iskonske sage o Skajvokerima, u kome će se roditi nove legende i u kome konačna bitka za slobodu tek sledi.

Premijera će biti 18. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana, a na redovnim repertoarima film će biti od 19. decembra 2019.

Originalni naslov: Star Wars: The Rise of Skywalker. Dužina trajanja filma: 141 minut. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: naučna-fantastika. Uloge: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill, John Boyega, Oscar Isaac. Reditelj: J. J. Abrams.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.