Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2020.
Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2020. (foto: WienTourismus / Lois Lammerhuber)
Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2020. (foto: WienTourismus / Lois Lammerhuber)

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2020.

Čuveni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2020. biće održan u „Zlatnoj dvorani“ bečkog Muzikferajna, 1. januara.

Najpoznatiji koncert na svetu prenosiće se putem malih ekrana u više od 90 zemalja sveta. Da bi se uživo prisustvovalo koncertu potrebno je i malo sreće, jer se karte zbog velikog interesovanja izvlače putem lutrije.

Na programu Novogodišnjeg koncerta su kompozicije dinastije Štraus i njihovih savremenika, vrhunske interpretacije valcera, polki i marševa.

Svake godine Bečkim filharmoničarima diriguje drugi šef orkestra. Neki od njih su: Maris Jansons (2016), Gustavo Dudamel (2017), Rikardo Muti (2018), Kristijan Tilman (2019), Andris Nelsons (2020).

Novogodišnji koncert se održava u udruženju Muzikferajn, u centru klasične muzike u Beču. Čuvena dvorana tzv. „Zlatna dvorana“ nije samo jedna od najlepših već je i akustički jedna od najboljih dvorana na svetu. Izgrađena po uzoru na antičke dvorane, svečana sala se za Novogodišnji koncert ukrašava raznobojnim cvetnim aranžmanima. Stubovi, karijatide i timpanon asociraju kao da je ovde sagrađen pravi muzički hram.

Pored mogućnosti da se učestvuje u lutrijskom izvlačenju karata, svi zainteresovani mogu pratiti Novogodišnji koncert uživo i besplatno u Beču i to na otvorenom, na trgu ispred gradske većnice i ispred zgrade Državne opere. Više informacija pročitajte OVDE.

Početak koncerta je svake godine 1. januara u 11.15. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.