Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kolarac tvoj svet muzike: Trio Barolo
Kolarac tvoj svet muzike: Trio Barolo
Kolarac tvoj svet muzike: Trio Barolo

Kolarac tvoj svet muzike: Trio Barolo

U okviru ciklusa „Kolarac tvoj svet muzike“ u utorak, 4. februara 2020. od 20.00, nastupiće francuski Trio Barolo u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Trio Barolo povešće publiku na čudesno muzičko putovanje po Mediteranu i, usput, obeležiti 88. rođendan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.

Ovaj specifičan trio čine Remi Pulakis – harmonika, Filip Evrar – kontrabas, i Frančesko Kastelani – trombon. Oni „proizvode“ jedinstveni zvuk koji je mešavina džeza, opere i žanra world music.

Dovoljno je samo da zatvorimo oči i da se osetimo kao da smo ušli u neki Felinijev film, a za ovo putovanje je dovoljno da u kofer spakujemo emocije, muzikalnost i darežljivost. Muzičari ovog trija su rođeni za susrete, deljenje i sanjarenje.

Ono što vas na prvi pogled zavede kod ove grupe jeste njen jedinstveni zvuk koji je rezultat nesvakidašnje orkestracije i Remijevog i Frančeskovog glasa.

Tri Barolo: Muzika je pasoš za narode koji lutaju

Filip, glavni kompozitor grupe, kaže da je najvažniji „neverovatan prostor slobode, a za to ne postoji obrazovanje“.

„Ono što nas povezuje jeste činjenica da sva trojica u svojim korenima nosimo evropske migracije: muzika je pasoš za narode koje lutaju“, kažu muzičari.

Ono što nastupe trija Barolo čini posebnim, jesu čudesni vokali dvojice članova, koji pored izuzetne virtuoznosti na svojim instrumentima (harmonici i trombonu) donose poseban pečat njihovom programu.

Posle pet godina postojanja i više od 80 koncerata u Francuskoj pred oduševljenom publikom, Trio Barolo je snimio drugi album „Casa Nostra“.

Muzičari, uvek spremni za nove susrete i nove saradnje, prihvatili su poziv Kolarčeve zadužbine da se premijerno predstave beogradskoj publici na Dan Velike dvorane koji se tradicionalno obeležava 4. februara.

Karte su u prodaji (1800 i 2000 RSD) na bilaternici Kolarčeve zadužbine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.