Naslovna » Porodica » Deca » Atletske discipline u osnovnim školama Srbije
Atletske discipline u osnovnim školama Srbije (foto: Vlad Vasnetsov / Pixabay)
Atletske discipline u osnovnim školama Srbije (foto: Vlad Vasnetsov / Pixabay)

Atletske discipline u osnovnim školama Srbije

Atletske discipline biće predstavljane u osnovnim školama Srbije, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministar Mladen Šarčević potpisao je protokol o saradnji, kao i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i sekretar Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta Milan Stošić.

Na osnovu ovog protokola učenicima osnovnih škola biće omogućeno da se bolje upoznaju sa atletskim disciplinama.

Ministar je tom prilikom ukazao na to da je veoma značajno da se deca u ranom uzrastu bave sportom i upoznaju sa zdravim stilovima života.

Po njegovim rečima, u okviru projekta jednosmenskog rada, koji se sprovodi u približno 300 škola, u ponudi je 80 različitih programa, a učenici se uvek opredele za sport.

Radeći na novoj strategiji obrazovanja analizirali smo mnoge elemente. Jedna od novina u sistemu je dizajniranje sportskih gimnazija, što će kao pilot projekat početi od septembra u šest gradova, i to u Subotici, Novom Sadu, Nišu, Beogradu, Kragujevcu i Užicu.

Jevrosimović je rekao da će, na osnovu potpisanog protokola, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole imati priliku da se upoznaju sa atletskim disciplinama.

Zadatak Atletskog saveza Srbije jeste i da obuči više od 600 nastavnika do početka Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine. (danubeogradu.rs)